Kolme yrittäjää yhdisti osaamisensa – lopputuloksena uusi turkulainen leipätuote, joka tulee myyntiin lauantaina

Teemu Nurmi

Turkulaisen MBakeryn yrittäjä Mikko Hietala, nousiaislaisen Kotipellon puutarhan yrittäjä Niko Honkanen ja Kauppahallissa olevan Kalaliike Herkkunuotan Taina ja Johan Hellsten yhdistivät osaamisensa ja yrittävät siten lannistaa koronan aiheuttaman masennuksen ravintopalvelualalla.

– Idea hyppäsi ilmoille solidaarisuudesta muita yrittäjiä kohtaan, kertoo leipomo MBakeryn yrittäjä Mikko Hietala.

Hän huomasi Facebookista, että Kotipellon puutarhan toimitusjohtaja Niko Honkanen jaksoi pitää yllä tsemppihenkeä haastavasta tilanteesta huolimatta.

Hietala soitti Honkaselle, ja pian kävi ilmi, että puutarhalla oli muun muassa Mimis-kuivakukkasekoitusta varastossa reilusti yli oman tarpeen. Mikko Hietala muisti reseptin, johon kukkasekoitus sopisi, ja päätti ottaa leipomon valikoimaan Kukkaketo-leivän, jonka taikinaan tulee spelttiä, maissiryynejä ja hunajaa ja pinnalle reilusti Honkaselta saatuja kuivakukkia.

Ensimmäinen leipätaikina valmistettiin heti tämän viikon maanantaina. Tiistaina vuorossa olivat koeleivonnat. Myyntiin leipä saadaan tämän viikon lauantaiksi.

Kukkaketo-leipä tulee myyntiin MBakeryn leipomomyymälään (Salvumiehenkatu 4) lauantaina 4.4 ja on yrityksen valikoimassa toistaiseksi.

Uutuusleipä on myynnissä myös kolmannen yhteistyökumppani Herkkunuotan Kauppahallin myymälässä.

Hellstenit käyttävät Kukkaketoa lämpimiin leipiin, joita myydään hallissa take awayna lauantaina.

– Tämä on kuin ketju, jossa on mukana alkutuotanto, käsityöläisleipomo ja myyjä, Mikko Hietala iloitsee.

– Ravintola-alalla on Turussa ollut aina hyvä yhteistyö ja nyt se vain korostuu. Haluamme vaikeina aikoina mennä ihmisten luokse tuotteittemme kanssa ja keksiä koko ajan jotain uutta. Paikoilleen ei voi jäädä olemaan, MBakeryn mies jatkaa.

Samaan aikaan uuden leivän kanssa Hietala on kehitellyt muitakin uusia tuotteita, lanseerannut kotiin toimitettavan MBakeryn brunssin ja avannut leipomotuotteiden verkkokaupan, josta hoituu myös kotiinkuljetus Turun alueelle.

Herkkunuotta on avannut oman nettikalakauppansa ja Kotipellon puutarha on perustanut tilamyymälän puutarhansa yhteyteen Nousiaisiin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää