Koronan aiheuttamat rajoitustoimet jatkuvat Turussa 13.5. saakka – lue kattavasti vaikutukset opetukseen ja muihin kaupungin palveluihin

Kouluruoka. Kuvituskuva. Ville Mäkilä

toimitus

Suomen hallitus on eilen ilmoittanut jatkavansa aiemmin ilmoitettuja koronaviruksen leviämiseen liittyviä rajoitustoimia 13.5.2020 saakka. Rajoituksia pidennetään siis kuukaudella myös Turun kaupungin toiminnoissa.

Rajoitustoimien pidennyksellä on vaikutusta kaikkiin Turun kaupungin toimintoihin, eniten opetukseen sekä vapaa-aikatoimialan palveluihin. Erityistä huomiota kiinnitetään nyt heikoimmassa asemassa olevien palveluiden nopeaan koordinointiin ja psykososiaaliseen tukeen. Turku on jo järjestänyt ruoka-apua, maksutonta puhelinneuvontaa ja verkkoterapiaa sitä tarvitseville.

Turun kaupungin ja Operaatio ruokakassin vähävaraisille tarkoitettu ruoka-apu on lähtenyt vilkkaasti käyntiin ja ensimmäiset 130 hävikkiruokakassia toimitetaan tänään.

Ne turkulaiset, joilla on ruoasta puutetta, voivat soittaa palvelunumeroon 02 262 6164 arkipäivisin klo 9–15. Puhelimessa tulee kertoa, että haluaa ruoka-apukassin Turussa, ja varautua antamaan yhteystiedot ruoankuljetusta varten.

Ruokakassi sisältää ruoka-apua, jonka sisältöön ei voi vaikuttaa. Ruokakassi pyritään toimittamaan avuntarvitsijalle mahdollisimman pian, kuitenkin aikaisintaan seuraavana päivänä yhteydenotosta. Kassit toimitetaan arkipäivisin klo 12–17.

Etäopetus jatkuu Turun kouluissa ja oppilaitoksissa 13.5. saakka. Turku varautuu järjestämään opetuksen etänä koko kevätlukukauden ajan. Kouluissa järjestetään kuitenkin lähiopetusta sitä tarvitseville perusopetuksen 1–3-luokkien lapsille, erityisen tuen päätöksen saaneille sekä pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä oleville lapsille 20.3. tehdyn linjauksen mukaisesti.

– Myös perusopetuksen valmistava opetus tulee uusimman ohjeen mukaan nyt lähiopetustarjontaan. Opettajat kontaktoivat oppilaita ja tiedottavat asiasta juuri, kertoo perusopetuksen palvelualuejohtaja Tommi Tuominen tiedotteessa.

Kouluruokailumahdollisuus jatkuu noutokäytäntönä edelleen kaikille perusopetuksen oppilaille. Kouluruokailuun osallistuminen tai ruoan noutaminen koulusta vaatii ennakkoilmoittautumisen etäopetuksessa oleville oppilaille.

Vaikutukset ovat tuntuvia myös vapaa-aikatoimialalla. Turun museokeskuksen museot pidetään suljettuina 13.5.2020 saakka, ja kaikki opastukset, tapahtumat, työpajat ja kurssit on peruttu toukokuun loppuun asti. Myös kirjastot, liikuntapaikat ja nuorisopalveluiden toimipisteet pysyvät suljettuina 13.5.2020 asti ja Turun filharmonisen orkesterin kevätkauden konsertit ja Konserttitalon muut tapahtumat on peruttu.

Kommentoi

Palvelut