Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun yliopiston Christina Salmivallille jättirahoitus haastavien kiusaamistapausten tutkimukseen – "Edelleen on lapsia, joita kiusataan ja niitä, jotka jatkavat kiusaamista puuttumisesta huolimatta"

Turun yliopiston professori Christina Salmivalli on saanut tutkimusrahoituksen Euroopan tutkimusneuvosto ERC:ltä. ERC Advanced Grant -rahoitus on Euroopan suurin henkilökohtainen tutkimusrahoitus. Salmivallille myönnetyn rahoituksen suuruus on noin 2,5 miljoonaa euroa.

Salmivalli on Turun yliopistossa kehitetyn kiusaamisen vastaisen toimenpideohjelman KiVa Koulun takana. KiVan on tutkimuksissa todettu olevan yksi tehokkaimmin kiusaamista ehkäisevistä ohjelmista. Se onkin Suomessa käytössä yli 900:ssa koulussa, minkä lisäksi ohjelmaa on viety useisiin maihin. Nyt Salmivalli haluaa viedä kiusaamistutkimusta eteenpäin.

– Tähän asti ollaan keskitytty onnistumisiin tutkimalla, paljonko kiusaaminen on vähentynyt, ja onhan se vähentynyt huomattavasti. Kuitenkin edelleen on lapsia, joita kiusataan ja niitä, jotka jatkavat kiusaamista puuttumisesta huolimatta. Haluan nyt pureutua näihin haastaviin tapauksiin ja selvittää, mitä voimme niistä oppia, Salmivalli kertoo tiedotteessa.

Nyt saadun rahoituksen avulla tutkitaan mm. pitkittäistutkimusta, kokeellisia asetelmia sekä molekyyligenetiikkaa hyödyntämällä, miksi interventiot eivät toisinaan tehoa ja mitkä tekijät selittävät haastavia kiusaamistapauksia. Selvittämällä näitä syitä pystytään luomaan uusia toimintamalleja erityyppisiin haastaviin kiusaamistapauksiin puuttumiseksi.