Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Föli siirtyy koulujen loma-ajan aikatauluihin pikemmin kuin aiemmin on kerrottu – "Ihmiset liikkuvat nyt normaalia vähemmän, kuten pitääkin"

Föli siirtyy koronavirustilanteen vuoksi keskikesän aikatauluihin jo viikon päästä eli maanantaina 6. huhtikuuta. Aiemmin on tiedotettu, että kesäaikataulukausi alkaisi 20. huhtikuuta.

Keskikesän aikatauluilla tarkoitetaan koulujen loma-ajan aikatauluja, jotka ovat normaalisti voimassa kesäkuun alusta elokuun puoliväliin.

Tiedotteen mukaan Föli seuraa kuitenkin koko ajan vuorokohtaisia matkustajamääriä ja reagoi, jos jollakin vuorolla kulkee odotettua enemmän matkustajia.

Vaikka vuoroja vähennetään, bussissa pitäisi olla hyvin tilaa matkustaa. Föli nimittäin kertoo matkustajamääränsä vähentyneen maaliskuun aikana noin 70 prosenttia.

Jos mahdollista, matkustaminen kannattaa kuitenkin ajoittaa ruuhka-ajan ulkopuolelle.

– Ihmiset liikkuvat nyt normaalia vähemmän, kuten pitääkin koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Monien on kuitenkin edelleen kuljettava töihin tai muille asioille, joten joukkoliikennetarjontaa ylläpidetään vähentyneestä matkamäärästä huolimatta, sanoo joukkoliikennepalvelujohtaja Sirpa Korte tiedotteessa.

Useimmilla linjoilla aikataulukirjassa kerrottu keskikesän aikataulu on voimassa sellaisenaan.

Osalle linjoista on kuitenkin tehty ylimääräisiä harvennuksia, jotka on listattu Fölin liikennetiedotteessa osoitteessa https://www.foli.fi/korona

Lisäkarsinnat ovat pääasiassa samoja, jotka tehtiin jo talviaikatauluihin 25. maaliskuuta alkaen. Ne koskevat erityisesti perjantai- ja lauantai-iltojen yöliikennettä sekä koululaisliikennettä.

Ruissalon linja 8 jatkaa talviaikataululla toukokuun loppuun asti. Kuhankuonolle, Kurjenrahkan kansallispuistoon, liikennöidään linjoilla 21 ja 23 alkuperäisen suunnitelman mukaisesti eli viikonloppuisin 25. huhtikuuta. alkaen ja arkisin 1. kesäkuuta alkaen.

Ensi viikolla voimaan tulevat aikataulut kannattaa ensisijaisesti tarkistaa Fölin reittioppaasta tai muista sähköisistä palveluista.

Föli ei enää tästä vuodesta alkaen jaa aikataulukirjoja postitse kotitalouksiin. Oman kappaleensa voi kuitenkin noutaa palvelupisteestä.

Jos aikataulukirjalle ei ole välitöntä tarvetta, Föli suosittelee hakemaan sen vasta koronavirustilanteen laannuttua.

Bussipysäkeillä olevat aikataulut vaihdetaan 6.4. alkavalla viikolla. Sähköiset pysäkkinäytöt näyttävät oikeaa tietoa heti aikataulukauden vaihtuessa.