Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turkulaismuusikon keikat jäihin – Annika Nordin levy ilmestyy silti huhtikuussa

Koronavirustilanne vaikuttaa kaikkien elämään rajoittavalla tavalla ja erityisen rajusti se iskee muun muassa muusikoiden elantoon.

Yksi heistä on turkulainen Annika Nord, jonka 3.4. ilmestyvän esikoisalbumi Koordinaatit levynjulkaisukeikat ja muutkin esiintymiset pitkälle loppukevääseen on peruttu. Ensimmäinen niistä piti olla Turun Old Bankissa aprillipäivänä.

– Levy on joka tapauksessa kuunneltavissa suoratoistopalveluista ja olen miettinyt, pitäisikö järjestää striimattu keikka vaikkapa Facebookissa. Katsotaan, Nord pohtii.

Lapsesta asti laulajan ammatista haaveillut Annika Nord kertoo nettisivuillaan annikanord.com käyneensä takavuosina kyselemässä turkulaisista baareista keikkamahdollisuuksia ja saikin niitä mukavasti nainen ja kitara -tyyppisellä trubaduurisetillä.

Vuonna 2016, jonka Nord laskee olevan ensimmäinen vuotensa täysipäiväisenä muusikkona, hän teki peräti 150 keikkaa.

– Tein vuoden päätyttyä summauksen keikoistani ja hämmästyin itsekin määrää. Tuli nähtyä monia maisemia ja kuppiloita.

Nordin käsi murtui seuraavana vuonna onnettomuudessa. Hän käytti sairausloman hyödykseen ja aloitti biisien tekemisen. Alkoi into tehdä omaa musiikkia ja hahmottaa laulun aiheita elämän ympäriltä. Syntyi myös halu saada tehtyä kokonainen levy, Nord kertoo.

Musiikin moniala-ammattilainen Mika Karhumaa inspiroi ja valmensi Annika Nordia kirjoittamaan biisejä muotoon, jossa palaset lopulta loksahtivat paikalleen. Nord löysi Karhumaan kautta myös nykyisen bändinsä Kouvolasta.

– Järjestely on toiminut hyvin. Ehkä siinä, että muut asuvat niinkin kaukana kuin Kouvolassa, on meidän taika. Se antaa mahdollisuuden tehdä vain ja ainoastaan musiikkia, kun matkustan. Hyppään silloin eräänlaiseen musiikkikuplaan, Nord määrittelee.

Nord ja bändin jätkät ovat työstäneet Koordinaatit-levyn kappaleita yhdessä. Niiden alkuperäisideat sanoituksineen kaikkineen lähtevät kuitenkin aina liikkeelle laulaja Nordista.

Levystä tulee musiikiltaan hyvin moninainen, sillä Annika Nordin nettisivuilla olevien makupalojen perusteella mukana on sekä herkkää että rosoista ryyditettynä rockkitaroinnilla.

Nord elää uraansa mielellään hetken, korkeintaan päivän, kerrallaan, mutta eräs pitkän linjan unelma hänellä on. Ruisrockin rantalavalle pitäisi päästä esiintymään ainakin kerran elämässä.

Rantalava on kotimaisessa musiikkipiireissä käsite, josta seuraava suuri hyppäys lienee Hartwall Arenalla soittaminen. Mitä rantalavalle pääseminen vaatii?

– Se vaatii varmaankin mielettömän kirjoitustyötä, säveltämistä, biisejä ja joitakin hittejä. Ryhtyy siis hommiin ja on rohkea, Annika Nord sanoo.

Porista Turkuun vuonna 2012 muuttaneelle Nordille nykyisen kotikaupungin parhaita mestoja ovat Aurajokiranta, Ruissalo ja ylipäätään paikat, joista näkee merelle.

– Keikkapaikoista tärkein on Old Bank. Siellä tein ensimmäiset keikkani Turussa. Old Bankissa soittaminen on tuonut minulle itsevarmuutta ja siellä on ollut paljon ihmisiä, jotka ovat kannustaneet jatkamaan.