Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jos Turun konserttitalo siirtyy jokirantaan, mitä tapahtuu vanhalle kiinteistölle?

Jos Turun uusi konserttitalo rakennetaan Aurajokirantaan Itsenäisyydenaukiolle, jää Aninkaistenkatu 7–9 -kiinteistö tyhjilleen.

Turun kaupunki sanoo tiedotteessa, että kehityspotentiaaliselvityksen mukaan Aninkaistenkatu 7–9-kiinteistöstä olisi saatavissa tuottoa uudisrakennusoikeuden määrästä riippuen 12-20 miljoona euroa, joka vastaavasti alentaisi uuden konserttitalon uudisrakennuksen nettoinvestointikustannusta.

Kaupunginhallituksen päätöksen 27.5.2019 mukaan nettokustannuksen täsmentämiseksi tulee käynnistää neuvottelumenettelyyn perustuva tontinluovutuskilpailu. Luovutuksen seurauksena muodostuva uuden konserttitalon nettokustannus on oltavaa tiedossa viimeistään hankesuunnitelman hyväksymisen yhteydessä.

Kiinteistön kehittäminen edellyttää asemakaavanmuutosta. Kaavan tavoitteena on määrittää Konserttitalolle ja Ammatti-instituutille uusi käyttötarkoitus sekä tutkia alueen täydennysrakentamisen mahdollisuuksia. Tavoitteena on, että alue on elävä ja toiminnoiltaan monipuolinen osa kehittyvää Aninkaisten aluetta.

Kaavaluonnoksen arvioidaan valmistuvan kevään 2020 kuluessa ja tontinluovutuskilpailun on määrä käynnistyä alkusyksyllä 2020.