Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun Ylioppilaskyläsäätiö aloittaa Tyyssijan asuntokohteen rakentamisen – taloon tulee ruokakauppa, kuntosali ja ravintola

Turun Ylioppilaskyläsäätiö (TYS) rakennuttaa Ylioppilaskylään uuden Tyyssija-nimisen opiskelija-asuntokohteen. Kohteen rakentaminen aloitetaan huhtikuussa 2020 ja sen on suunniteltu valmistuvan loppuvuodesta 2021. ARAn tukeman projektin kokonaiskustannukset ovat noin 30 miljoonaa euroa ja kohteen pääurakoitsijana toimii Peab Oy.

Keskelle Ylioppilaskylää rakennettavan asuntokohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelijana on toiminut Sigge Arkkitehdit Oy. Kohteeseen on suunniteltu 186 opiskelija-asuntoa, joista suurin osa on yksiöitä ja loput kaksioita. Lisäksi kohteeseen on suunniteltu asukkaiden yhteisiä sisä- ja ulko-oleskelutiloja sekä pesula-, sauna- ja varastotiloja.

Kohteen lämmitysenergiamuodoksi on suunniteltu kaukolämpöä yhdistettynä maalämpöön. Lisäksi katolle sijoitetaan noin 200 aurinkopaneelia, jotka tuottavat sähköä alueen asukkaiden käyttöön. Myös kylmiöiden lauhdelämpöä suunnitellaan hyödynnettäväksi ja rakennuksen liittämistä kaukokylmäverkkoon on selvitetty. Energiaratkaisut täsmentyvät projektin edetessä.

Kohteeseen muuttavat lähikauppa K-Kylänvalinta ja TYS:n toimisto sekä uusina palveluina aloittavat Arkean opiskelijaravintola ja CampusSportin kuntosali.