Fazer sulkee kaikki kahvilansa – osa muuttuu leipomomyymälöiksi

Fazer Café -kahvilat sulkevat ovensa, kuvassa Citycenterin kahvila. Arkistokuva. Jussi Vehkasalo

Anniina Virtanen

Eilen myöhään illalla pääministeri Sanna Marin vetosi hallituksen tiedotustilaisuudessa ravintoloihin, kahviloihin ja kuppiloihin, että ne sulkisivat asiakastilansa itse omatoimisesti.

Fazer vastaa Suomen hallituksen ja pääministerin pyyntöön toimia vastuullisesti ja sulkee kaikki Fazer Café -kahvilansa lauantaista lähtien toistaiseksi. Myös Fazer Café Kluuvikatu 3 sulkee ovensa.

– Tilanne on erittäin vakava ja saattaa kestää vielä useita kuukausia. Teemme kaikkemme ihmisten turvallisuuden ja liiketoimintamme jatkuvuuden turvaamiseksi. Sopeutamme ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti muuttuvassa tilanteessa, sanoo Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum tiedotteessa.

Viranomaisten määräyksestä johtuen tehtävä etätyö ja liikkumisen rajoittaminen ovat vaikuttaneet merkittävästi Fazer Retail liiketoiminta-alueeseen, johon kuuluu Fazer Café -kahvilat ja Gateau leipomomyymälät.

Näyttelytoiminta suljettiin jo 13. maaliskuuta ja keskiviikosta alkaen vierailukeskus on ollut suljettuna.

– Kannamme erityistä huolta henkilöstöstämme, joka on jatkanut työtään ja palvellut asiakkaitamme esimerkillisesti. Haluamme jatkossakin tarjota ihmisille vastuullisesti tuotettua, laadukasta ruokaa, Vitzthum sanoo.

Tilanne on poikkeuksellinen, mutta ei ainutlaatuinen Fazerin pitkässä historiassa. Esimerkiksi talvisodan ja jatkosodan aikana Fazerin omistuksessa tuolloin ollut Kalastajatorppa muutettiin sotasairaalaksi ja Hangossa sijainnut keksitehdas evakuoitiin kokonaan toiselle paikkakunnalle.

Tehtaiden valmistusta ja Kluuvikadun ikonisen kahvilan tarjontaa muokattiin yhteiskunnan tarpeen ja sen mukaan, mitä raaka-aineita oli saatavilla.

Näin Fazer-kahvilat ovat Helsingissä auki

Helsingin Munkkivuoren ja Töölön Fazer Café -kahvilat muutetaan leipomomyymälöiksi ja ne pidetään auki kuluttajia palvelevina leipomomyymälöinä toukokuun loppuun asti.

Fazer palvelee kuluttajia myös edelleen eri puolilla pääkaupunkiseutua sijaitsevissa Gateau- leipomomyymälöissä.

Helsingin Sörnäisissä sijaitseva artesaanileipomo jatkaa leipomo- ja konditoriatuotteiden valmistamista Gateau-leipomomyymälöille.

Kaikki Fazerin tehtaat, leipomot ja myllyt toimivat täydellä kapasiteetilla ja toimittavat tuotteita normaalisti.

Kommentoi

Palvelut