Kova tauti perusterveelle työikäisellekin – IS:n haastattelema turkulainen perheenäiti koronataudistaan: "Olin jo aivan nujerrettu"

toimitus

Koronavirus ei ole välttämättä pikkujuttu perusterveelle työikäisellekään.

Turkulainen 43-vuotias perusterve perheenäiti kertoo Ilta-Sanomien jutussa, että koronaviruksen aiheuttama covid-19 on ollut rajuin sairaus, joka hänellä on koskaan ollut.

"Leila" kertoo IS:ssa kärsineensä lukuisista hyvin voimakkaista oireista: kuumeesta, kovasta kivusta luissa, lihaksissa, nivelissä ja ihossa, rajusta oksentelusta ja pahoinvoinnin tunteesta, makuaistin muuttumisesta, vihlovasta päänsärystä, hengitysvaikeuksista, jalkojen ja käsien puutumisesta, silmänpohjien kipeytymisestä sekä tunteesta, että ei uskalla hengittää syvään.

Turkulainen kertoo saaneensa sairaalassa lisähappea, kun jalat menivät alta.

Nainen kertoo, että oireet alkoivat Espanjan-lomalla päänsäryllä ja pahoinvoinnilla. Sitten joka paikkaa alkoi kolottaa, hän houraili ja oksensi.

– Ensimmäiset oireet tulivat 11.3., ja 13.3. olin jo aivan nujerrettu. Sitten kuume laski pariksi päiväksi, minkä jälkeen tuntui kuin tauti olisi aloittanut ”round 2”:n [toisen kierroksen], Leila kuvailee Ilta-Sanomissa.

Kahden viikon jälkeenkään oireet eivät ole vielä loppuneet.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut