Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sisäilmaongelmat: Luolavuoren, Lyseon ja Juhana Herttuan koulutalojen toiminta väistötiloihin – tässä ovat väliaikaisratkaisuvaihtoehdot

Luolavuoren koulun, Turun Lyseon koulun ja Juhana Herttuan koulutalon toiminta nykyisissä koulurakennuksissa on tarkoitus lopettaa kevään 2020 aikana. Kouluja koskeva väistötilasuunnitelma tuodaan Turun kaupunginhallituksen käsiteltäväksi 30.3.

Luolavuoren koulussa (Luolavuorentie 36), Lyseon koulussa (Varusmestarintie 19) ja Juhana Herttuan koulutalossa (osa Topeliuksen koulua, Hansakatu 2) on tehty alkuvuoden 2020 aikana rakennuksen kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus. Tutkimusten loppuraportit eivät ole vielä valmistuneet, mutta tähän mennessä saaduista tutkimustuloksista ja havainnoista on keskusteltu palveluntuottajien kanssa.

Vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi koulutilat ovat tällä hetkellä hyvin vähällä käytöllä. Tämän vuoksi Luolavuoren ja Lyseon koulujen sekä Topeliuksen koulun Juhana Herttuan koulutaloa koskevat korvaavat tilajärjestelyt voidaan toteuttaaa jo kevätlukukauden 2020 loppuajaksi.

Väistötilojen tarve on noussut vasta äskettäin esiin, joten lopullista väistötilasuunnitelmaa ei ole vielä pystytty laatimaan. Alustavien suunnitelmien mukaan syyslukukaudesta 2020 alkaen opetustoimintaa järjestetään osittain tilaelementtiratkaisuissa, ja osittain hyödynnetään myös olemassa olevia kiinteistöjä.

Lyseon koulun kentälle esitetään tilaelementtitoteutusta. Muiden koulujen sijoittumissuunnitelmat ovat vielä työstettävänä. Mahdollisia väistötilakohteita, joita tilaelementtirakennusten lisäksi tarkemmin selvitetään, ovat Ruiskatu 8:n kiinteistö, Turun Aikuiskoulutuskeskuksen tilat Kärsämäessä sekä mahdollisesti Turun ammatti-instituutin Kellonsoittajankadun toimipiste.