Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylen kanavat alkua näkyä teräväpiirtona myös antennikodeissa – verkko kattaa 90 prosenttia väestöstä

Ylen kanavia voi maaliskuun lopusta lähtien katsoa teräväpiirtoisina myös antenniverkossa.

Kaapeli- ja satelliittitalouksissa teräväpiirtoisia eli hd-kanavia on katsottu jo vuosia, antennilla varustetuissa kodeissa niitä puolestaan on odotettu pitkään.

Käynnistyessään 31. maaliskuuta aamupäivällä verkko kattaa jopa 90 prosenttia väestöstä, ja kanavien näkyvyys laajenee kesäkuun alkuun mennessä koko maahan, tiedottaa maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa operoiva Digita.

Sen jälkeen Ylen tv-kanavia voi katsella teräväpiirtona koko Suomessa kaikilta jakeluteiltä.

– Olemme erittäin iloisia, että voimme tarjota antenniverkon katsojille Ylen hd-lähetykset ja toivomme toki, että saamme muut pääkanavat teräväpiirtona mukaan lähiaikoina valtakunnalliseen verkkoon, sanoo tiedotteessa Digitan toimitusjohtaja Vesa Tykkyläinen

Ylen nykyiset perustasoiset (sd) tv-kanavat näkyvät toistaiseksi kuin ennenkin.

Näin näet Ylen hd-kanavat Digitan antenniverkossa viimeistään 1. kesäkuuta:

– Ylen kanavat näkyvät 31. maaliskuuta aamupäivän aikana Digitan UHF-verkon B-kanavanipussa kanavapaikoilla 21, 22 ja 25.

– Lisätietoja näkyvyysalueen laajenemisesta saat Digitan sivuilta www.digita.fi/HD2020

– Vastaanottoon riittää UHF-antenni ja teräväpiirtolähetysten katseluun tarvitset myös hd-vastaanottimen. Näitä ovat T2-virittimellä varustettu televisio tai T2-digisovitin.

– Jos kanavat eivät näy siirtymän jälkeen automaattisesti, vastaanotin saattaa vaatia kanavien uudelleenhaun tai tehdasasetusten palauttamisen.

– Yhteisantennikiinteistöissä voi olla tarvetta antennijärjestelmämuutoksiin Ylen teräväpiirtokanavien vastaanottamiseksi.