Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun keskustan katujen pesu alkaa ensi viikolla - katso tästä aikataulut

Turun ydinkeskustan katualueita pestään ja siivotaan hiekoitushiekasta ja katupölystä Kevätpöllytys-tehosiivousviikolla. Siivous alkaa maanantaina 30. maaliskuuta. Tehosiivous edellyttää autoilijoiden huomioivan alueelle merkityt siirtokehotukset.

Kaupunkiympäristötoimiala on kutsunut tehosiivousviikkoon mukaan keskustan kiinteistöjä, jotta katualueet saadaan puhdistettua kerralla. Kevätpöllytys-tehosiivousviikon alueella olevat kiinteistöt voivat harjata katuosuuksiensa hiekoitushiekat ajoradalle, ei hulevesikaivoihin, ennen katujen pesemistä. Näin katualueen kaikki hiekka tulee siivottua kerralla ja pölyä aiheuttavia työvaiheita tehdään lyhyemmän aikaa.

Järjestely ehkäisee myös hiekan päätymistä vääriin paikkoihin, kuten hulevesiviemäreihin. Ellei kiinteistö ole siivonnut katuosuuttaan, joutuu se toimittamaan hiekat pois omalla kustannuksellaan.

Katujen mahdollisimman tehokas puhdistaminen edellyttää myös poikkeuksellisia pysäköintijärjestelyjä. Viikko toteutetaan siten, että kadun vastakkaiset puolet puhdistetaan peräkkäisinä päivinä. Tämä mahdollistaa pysäköinnin aina kadun toisella puolella. Poikkeavat pysäköintijärjestelyt merkitään alueelle siirtokehotusmerkein, joita autoilijoiden tulee noudattaa. Siirtokehotusmerkissä on päivämäärä, jolloin katualueen tulee olla tyhjä. Siirtokehotus poistetaan kunkin katuosuuden siivouksen valmistumisen myötä.

Jotta autojen siirtäminen ei tulisi yllätyksenä, tarjoaa kaupunki käyttöön tekstiviestipalvelun. Ilmaispalvelun voi tilata postinumeroalueittain ja/tai kadun nimen nimen mukaan. Palvelu on ilmainen, käyttöönotto- ja lopetusmaksu on 0,16 euroa. Tekstiviestipalvelun voi tilata osoitteesta www.turku.fi/siirrä-autosi

Katujen kevätsiivoukset ovat käynnistyneet keskustan ulkopuolella Idän, Etelän, Lännen ja Pohjoisen urakka-alueilla. Ensimmäiseksi puhdistetaan keskusta-alue sekä vilkkaimmin liikennöityjen pääväylien ajoradat ja kevyen liikenteen väylät. Tonttikatujen siivoamiseen ryhdytään siinä vaiheessa, kun vilkkaimmat alueet on puhdistettu. Katujen kevätsiivoukset saadaan valmiiksi toukokuun puoliväliin mennessä.

Tehopesun aikataulu on seuraava:

Maanantai 30.3.

Humalistonkatu – Puolalankatu – Aurakatu - Kristiinankatu – Kauppiaskatu – Torninkatu – Brahenkatu (parittomat osoitteet)

Tiistai 31.3.

Puutarhakatu – Maariankatu – Yliopistonkatu – Eerikinkatu – Linnankatu (parittomat osoitteet)

Keskiviikko 1.4.

Puutarhakatu – Maariankatu – Yliopistonkatu – Eerikinkatu – Linnankatu (parilliset osoitteet)

Torstai 2.4.

Kauppiaskatu – Torninkatu - Humalistonkatu – Puolalankatu – Aurakatu – Kristiinankatu – Brahenkatu (parilliset osoitteet)

'

Kadut pesee 1.10.2019 sovitun allianssiurakan perusteella Desentti. Desentin muodostavat infrayhtiö Destia Oy ja viherrakennus- ja ylläpitoalan yritys Entti Oy. Työn on tilannut Kaupunkiympäristötoimiala.