Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Apua koululounaiden poisjääntiin köyhille perheille – Jokaiselle lapselle lounas -kampanjan ruokakassit saatavilla myös Turussa

Kun koulut sulkivat ovensa, joukko suomalaisia järjestöjä huolestui vähävaraisten lasten ruokailusta. Monelle lapselle koululounas nimittäin on päivän ainoa lämmin ateria.

Järjestöt ja aloittavat ruokakassikampanjan Jokaiselle lapselle lounas.

Kampanjan ensimmäisessä, maanantaina 23. maaliskuuta alkavassa, vaiheessa ruokakasseja riittää yli 550 lapsiperheelle. Yhden kassin arvo on 90 euroa.

Kassi sisältää kaikki tarvittavat ainekset viikon ravitseviin pääaterioihin 4–6-henkiselle perheelle, ruokaohjeet sekä Sana Solin D-vitamiinivalmisteen. Lisäksi kassiin sisältyy sähköinen kokkikurssi.

Kampanjan käynnistävät ja rahoittavat sen ensimmäisessä vaiheessa Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla, Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Tiina ja Antti Herlinin säätiö ja Tradeka.

– Haastamme mukaan kaikki yritykset, järjestöt, säätiöt ja kansalaiset, jotka pystyvät auttamaan ja yhdistämään voimavaransa haastavassa asemassa olevien lasten, nuorten ja perheiden tukemiseksi. Näin kampanjaa pystytään jatkamaan niin kauan kuin poikkeusolot Suomessa jatkuvat. Nyt jos koskaan haluamme auttaa, tarjota tukea ja suunnata katseita positiiviseen suuntaan, järjestöjen tiedotteessa sanotaan.

Noin 10 prosenttia lapsista asuu tiedotteen mukaan köyhissä perheissä. Kaikkein vakavinta on vauvaperheiden köyhyys.

Koronaviruksen aiheuttama tilanne on erityisen vaikea ihan siitä syystä, että ruokakulut nousevat kaikkien perheenjäsenten syödessä kaikki ateriat kotona tai siksi, että perheen aikuisilla ei välttämättä ole resursseja arjen pyörittämiseen.

Ruokakassien jakelun toteuttaa yhteiskunnallinen yritys Venner, jolla on yhteistyökumppanuus Kauppahalli24:n ja K-ryhmän kanssa.

Paikallistason yhteyksistä lapsiperheisiin vastaavat Hope ry, Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhteisöt ja Mannerheimin Lastensuojeluliitto.

Kampanjassa Kauppahalli24:llä on valmius toimittaa kasseja isoimpiin kaupunkeihin Suomessa joko suoraan kotiovelle tai muutoin yhteistyökumppaneiden kanssa sovittavalla tavalla.

Venner on toiminut 1,5 vuotta ja toimittanut yli 3 500 ruokakassia pääkaupunkiseudulla ja Turussa. Venner on palkittu Arvoliiton vuoden ARVOteko-palkinnolla 2019. Vennerillä on valmius toimia yhteistyössä eri järjestöjen, kuntien tai seurakuntien kanssa.