Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kampanja jakaa ruokakasseja vähävaraisille perheille – rahoittajina isoja järjestöjä

Vähävaraisille perheille ryhdytään toimittamaan ruokakasseja koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana.

Osassa kunnissa on mahdollisuus kouluruokailuun etäopiskelusta huolimatta. Kaikkialla tämä ei kuitenkaan toteudu, toteaa Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla tiedotteessa.

Moni lapsi voi menettää mahdollisuuden lämpimään ateriaan päivän aikana. Osalle se voi olla päivän ainoa lämmin ateria.

Jokaiselle lapselle lounas -kampanja käynnistyy ensi maanantaina eli 23. maaliskuuta ja jatkuu 13. huhtikuuta asti.

Ruokakassi toimitetaan yli 550 lapsiperheelle. Ruokakassin arvo on 90 euroa ja se sisältää kaikki ainekset viikon pääaterioihin 4–6 -henkiselle perheelle, ruokaohjeet sekä Sana Solin D-vitamiinivalmisteen. Lisäksi kassiin sisältyy sähköinen kokkikurssi.

Ruokakassien jakelun toteuttaa yhteiskunnallinen yritys Venner. Puolitoista vuotta toiminut yritys on toimittanut yli 3 500 ruokakassia pääkaupunkiseudulla ja Turussa.

Jokaiselle lapselle lounas -kampanjaan voi osallistua sivulla venner.fi

Kampanjan käynnistävät ja rahoittavat sen ensimmäisessä vaiheessa Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla, Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Tiina ja Antti Herlinin säätiö ja Tradeka.

Koulussa tai päiväkodissa tarjottavan ruoan puuttuminen aiheuttaa erityisiä vaikeuksia perheissä, joita muutenkin kuormittavat arjen hallinnan ongelmat, taloudelliset vaikeudet, päihteiden käyttö, terveysongelmat tai työttömyys, Itla toteaa tiedotteessa.

Noin kymmenen prosenttia lapsista asuu köyhissä perheissä. Kaikkein vakavinta on vauvaperheiden köyhyys.

Koronaviruksen aiheuttama tilanne on vaikea siksikin, että ruokakulut nousevat kaikkien perheenjäsenten syödessä kaikki ateriat kotona.

Muokattu klo 17.00: poistettu Vennerin sähköpostiosoite.