Taiteilijat viihdyttävät nyt netissä – Iiro Rantala konsertoi ja Timo Parvela lukee päivittäin Facebookissa

Taiteilijapariskunta Iiro Rantala ja Lotta Kuusisto organisoivat kotikonsertteja Facebookiin joka päivä iltaseitsemältä.  - Joutenolo on meille vaikeaa, kaksikko myöntää.

Crista Lassfolk-Feodoroff

Jazzpianisti Iiro Rantala konsertoi kotoaan käsin karanteeniaikana Facebookissa joka ilta kello 19.

Konsertit julkaistaan Facebookissa hänen artistisivullaan Iiro Rantala Fan page Luvassa on myös yllätysvieraita, esimerkiksi pianisti Lenni-Kalle Taipale esiintyi Rantalan kanssa keskiviikkoiltana.

Rantalan rinnalla kotikonsertteja organisoi hänen taiteilijapuolisonsa Lotta Kuusisto, joka tunnetaan muiden muassa Maukka ja Väykkä tarinoiden esittäjänä.

– Teemme omasta tahdosta yleisön iloksi. Esiintyjä tahtoo esiintyä, vaikka karanteeniaikana. Minua tämä auttaa selviämään paremmin tästä kaikesta vapaa-ajasta, Iiro Rantala kertoo.

– Onpahan jotain mitä odottaa, pieni kotikeikka joka ilta.

Kotikonsertteja on tarkoitus jatkaatoukokuun loppuun asti, joka ilta eri musiikilla ja tarinalla. Taltiointeja voi katsoa Facebookissa myös jälkikäteen.

Iiro Rantalan ja Lotta Kuusiston ideasta innostuneena myös Maukkka ja Väykkä tarinakokoelman kirjoittanut lastenkirjailija Timo Parvela aloitti livelähetykset Facebook-sivullaan.

Parvela lupaa lukea tarinoitaan päivittäin.

– Voitte sitten katsella ja kuunnella kertomuksia teille sopivaan aikaan. Tavoite on kuitenkin yhä saada joka päivälle uusi kertomus niin kauan kuin ääntä ja karanteenia vain riittää, Parvela lupaa.

Lotta Kuusisto sanoo lähetyksiä tehtävän nyt siksi, että tiukassa tilanteessa ihmiselle on hyväksi olla yhteydessä muihin ihmisiin.

– Kun se nyt on fyysisesti rajattua, niin yritetään muodostaa se nuotiopiiri edes somessa. Ja sen lisäksi, esiintyjän mieli ei kestä joutenoloa. Tämä on myös mindblownessii.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää