Hannele Lauri elokuvan kuvauksista: "Täytyy toivoa, että koronatilanne ei sotke asioita"

Jussi Vehkasalo

Näyttelijä Hannele Lauri kertoo uuden 70 on vain numero -elokuvan talvikuvausten päättyneen.

– Kuvasimme Tampereella ja Helsingissä. Sattumalta Helsingissä kuvattiin entisessä Marian sairaalassa, jossa olen syntynyt ja jossa mummoni kuoli, Lauri kertoo.

Johanna Vuoksenmaan ohjaama elokuva kertoo kuvitteellisesta iskelmätähti Seija Kuulasta. Elokuvan tiedotteen mukaan se kertoo lämpimän komediallisella tavalla suositun naisartisti Kuulan kasvutarinan. Elokuvaa kuvaillaan kunnianosoitukseksi suomalaisille naisartisteille ja siinä kuullaan useita koko kansan rakastamia hittejä.

Elokuvan on myös käsikirjoittanut Vuoksenmaa ja se on hänen ihmissuhdetrilogiansa päätösosa. Aiemmat elokuvat olivat 21 tapaa pilata avioliitto ja Viikossa aikuiseksi 70 on vain numero -elokuvan muissa keskeisissä rooleissa ovat Mikko Nousiainen, Marja Packalén ja Misa Palander

– Kuvauksia on tarkoitus jatkaa toukokuussa. Täytyy toivoa, että koronatilanne ei sotke asioita, kyllähän tämä on ihan hirveätä, Lauri kertoo.

Hänen mielestään tekeillä on elämää ymmärtävä elokuva, jossa on mukana kaikkia suuria tunteita, joita ihmiselämään kuuluu.

– Roolissani saan näyttää itsestäni erilaisia tunteita ja tunnetiloja.

Seija Kuulan rooli on harvinaista herkkua Laurille, vastaavanlaista kokoillaan elokuvan pääroolia hänellä ei ole aiemmin ollut.

– Rankkaahan se tavallaan on, kun olen elokuvassa mukana laskujeni mukaan 75 kohtauksessa. Johanna on hyvä ohjaaja johon voin luottaa. Siis niin, että kun hän pyytää minua tekemään jotain, niin uskon, että asia on niin, Lauri jatkaa.

Seija Kuulalle tapahtuu elokuvassa Laurin mukaan yhtä ja toista.

– Hän on niin sanotusti todella julkkis. Elokuva kertoo julkkiksen toisesta puolesta, kaikki ei ole sitä miltä ulospäin näyttää. Elokuvassa katsotaan naamion taakse.

Lauri asuu Nurmijärvellä pian 16-vuotiaan jackrusselinterrieri Nancyn kanssa.

– En kestä ihmismerta, siksi en asu esimerkiksi Helsingissä. Tampereellakin kuvausta aikana yövyin Rosendahl-hotellissa vähän syrjemmässä. Kyllä Nurmijärvelle oli sitten kuvausten jälkeen ihanaa palata, Lauri kuvailee.

Lauri palkittiin tammikuussa Elämäntyö-Venlalla, viime vuonna hän sai elokuva-alan tunnustuksen Betoni-Jussin.

– Kiva että vielä muistetaan, ei noita palkintoja kaikki saa. Mutta ei niillä palkinnoilla kuitenkaan eletä, vaikka ne lämmittävät.

Lauri kertoo jääneensä Helsingin kaupunginteatterista 63-vuotiaana freelancernäyttelijäksi.

– Eihän sitä osaa olla eläkkeellä. Mutta teatteri ei enää ole minun juttuni. Teatteri aikataulutti elämääni niin monta vuotta. Olihan se toisaalta kivaa aikanaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää