Keksit ja hapankorput odottavat jo ostajia Manhattanin uudessa S-marketissa, mutta koronaepidemia siirsi avajaiset hamaan tulevaisuuteen

Minna Harmaala

Helsingissä uuden Hertsi-kauppakeskuksen avajaiset kesken koronapoikkeustilan aiheuttivat eilen kiukkua, sillä paikalla oli väkeä tungokseksi asti.

Samaan aikaan Turussa: koronavirusepidemia siirtää Manhattanin uuden S-marketin avajaisia, joiden piti olla 2. huhtikuuta.

– Emme halunneet tässä tilanteessa tehdä tällaisia markkinointitoimenpiteitä. Emme avaa ovia vielä lainkaan, kertoo toimialajohtaja Mikko Junttila Turun Osuuskaupasta (TOK).

Ei ole tietoa, milloin avajaiset päästään järjestämään. Rakentaminen etenee Junttilan mukaan kuitenkin alkuperäisessä aikataulussa.

Viime viikolla TOK ilmoitti myös aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut määräaikaisista lomautuksista koronaepidemian takia. Yt-neuvotteluiden piirissä on noin 2 000 työntekijää.

Rakennustyöt jatkuvat vielä pari viikkoa. Marketpäällikkö Liisa Vainikainen ja toimialajohtaja Mikko Junttila kiersivät viime viikolla katsomassa tilannetta. Kuva: Minna Harmaala

Turkulainen kävi tutustumassa uuden S-kaupan tiloihin viime viikon torstaina ennen koronapoikkeustilan julkistamista.

Hyllyillä on jo rutkasti tavaraa, kuten makaronia, hapankorppuja ja keksejä. Marketpäällikkö Liisa Vainikainen kertoi, että hyllyttäminen on aloitettu jo maaliskuun 2. päivä.

– Viime viikolla tuli yli 60 lavaa tavaraa ja sillä täytetään hyllyt vain puoliksi, Vainikainen kertoi.

Manhattanille tulee Turun seudun ensimmäinen uuden konseptin S-market.

Kassat odottavat asiakkaita huputettuina. Kuva: Minna Harmaala

Viime viikolla tiloissa ei vielä ollut uusia, entistä hillitympää värimaailmaa noudattavia, kylttejä nähtävissä.

Kun kauppa aukeaa, uudistus näkyy heti pääovesta sisään tullessa: tuoreosasto on erilainen kuin muissa alueen S-marketeissa.

Vainikaisen mukaan tuoreosastoon on tuotu elementtejä muun muassa Prismoista ja Herkuista.

– Tänne tulee joitakin ulkopuolisia toimijoita, joista kaikkia emme vielä paljasta. Yksi niistä kuitenkin on Fazerin jauholeipomo. Seinälle tulee herkkujuttuja, joita paljastamme pikkuhiljaa. Muun muassa sushia, jotka valmistetaan tässä ja myydään kilotavarana, Vainikainen kertoo.

Hänen mukaansa ihmiset arvostavat koko ajan enemmän ja enemmän valmista, tuoretta ja paikan päällä tehtyä ruokaa.

Myös teollinen valikoima eli kuivatavara on Vainikaisen mukaan tavallista suurempi.Tuolloin tiloissa ei vielä ollut uusia kylttejä nähtävissä. Niissä ei näy tuttua S-marketin keltasinistä väriä, vaan värimaailma on hillitympi.

S-marketiksi Manhattanin kauppa on varsin iso, pari tuhatta neliötä. Se on myös auki ympäri vuorokauden.

– Kyseessähän on legendaarinen kauppapaikka Turussa, Junttila sanoi.

Aiheeseen liittyvää

  1. TOK:n uudistus: huhtikuussa avattava S-market Manhattan on auki vuorokauden ympäri 2.3.2020 13:52
  2. Keltasininen pääväri jää historiaan S-marketeissa, vaihtuu jo ensi vuonna Liedossa – myös myymälätilaa rutkasti lisää 20.12.2019 15:08
  3. TS: Manhattanin Alko avautuu perjantaina 17.2.2020 12:39
  4. Manhattanin Alko suljetaan remontin takia 29.11.2019 9:31
  5. Turun osuuskauppa avaa Manhattanille uuden S-marketin 16.7.2019 12:24

Kommentoi

Palvelut