Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Yritämme päästä pois ennen kuin kaikki lennot loppuvat" – Koronatilanne teki turkulaisyrittäjä Matti Honkasen lomalta paluun vaikeaksi

Loman piti kestää ensi tiistaihin asti, mutta kun koronavirusuutisointi alkoi kertoa lentojen peruutuksista ja rajojen sulkeutumisista, turkulainen yrittäjä Matti Honkanen alkoi järjestellä paluuta Texasista.

– Yritimme aikaistaa lentoja ja saimmekin aikaistettua niitä, mutta sitten Norwegian ilmoitti, että kaikki lennot on peruttu.

– Yritämme päästä aikaisemmin pois ennen kuin kaikki lennot loppuvat. Ja se 24. päivänkin lento, jolla meidän piti palata, on jo peruttu. Emme joka tapauksessa olisi sillä päässeet pois, Honkanen kertoi Turkulaiselle puhelimitse Austinista.

Puhelu käytiin keskiviikkona, jolloin Matti ja Marika Honkasen oli tarkoitus päästä lähtemään paluumatkalle. Tänään he viestittivät päässeensä matkaan. Istanbul-Tukholma-lento oli peruttu, mutta he saivat liput seuraavalle lennolle. Austinista New Yorkiin koko isossa koneessa oli vain 12 matkustajaa.

– Vielä ei ole peruttu lentoja, Honkanen sanoi keskiviikkona kello 16 maissa.

Paluu pandemian aikana vaatii pariskunnalta turnauskestävyyttä: suunnitelman mukaan ensimmäinen lento oli Austinista New Yorkiin, sitten New Yorkista Istanbuliin, Turkista Tukholmaan ja Tukholmasta laivalla Turkuun.

– Jos Tukholmasta ei pääse laivalla, voimme kiertää Haaparannan kautta autolla. Sitten ollaan jo lähellä!

Sinänsä Honkasilla ei ole ollut Yhdysvalloissa mitään hätää. He ovat asuneet tuttavien luona.

Koronavirustilanne on näkynyt myös Austinissa.

– Myös täällä kauppojen hyllyt alkavat tyhjentyä – vessapaperista ja tällaisesta. Täällä on myös koulut ja päiväkodit kiinni, osa ravintoloista on kiinni. Kyllä se täällä näkyy. Ihmiset hamstraavat vessapaperia. Mihin he sitä tarvitsevat, ei ole kuitenkaan mikään norovirus kyseessä, Matti Honkanen päivitteli.

Muuten Teksasissa on Honkasen mukaan ollut rento meininki.

– Mitä täälläkin piti tehdä, osa jutuista olemme peruneet. Käytännössä kukkaron nyörit ovat olleet kiinni eli ei ole viitsinyt ostellakaan mitään.

Honkanen kertoi, että pariskunta päätti koronasta huolimatta lähteä matkaan, koska tiedossa oli juhlia. Lisäksi osa sikäläisistä tutuista on jo iäkkäitä, joten ei ollut tiedossa, miten heitä seuraavaksi pääsisi näkemään.

Honkanen on Turussa liukuovia ja liukuovikaapistoja myyvän Lupin Oy:n yrittäjä. Yritystä on lomailun ajan pyörittänyt henkilökunta.

– Ilmeisesti ei ole ollut paniikkia, ei ainakaan ole kukaan soitellut, Honkanen kommentoi yrityksen tilannetta.

– Laita siihen loppuun, että terkkuja kaikille tutuille sekä vanhoille ja uusille asiakkaille, hän heittää.

Laitettu on.