Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tässä on Turun Misse vuonna 2020!

Turkulaisen järjestämän Turun Misse 2020 -kisan ylivoimainen voittaja on puolitoistavuotias kissaneiti Hansu

Hansu tykkää pötköttää sohvalla ja leikkiä kaikilla mahdollisilla leluilla sekä seurata tarkkaan, kun emäntä Christel Kujala piirtelee tai tuunailee kalenteriaan.

– Olen myös kova tyttö jemmaamaan tavaroita ja usein pienet esineet, kuten ruuvit, pyyhekumit, jopa kynätkin nappaan kenenkään huomaamatta ja piilotan jääkaapin alle, Hansu viestittää Kujalan suulla.

Kujala kertoo ostaneensa aikoinaan toiselle kissalleen Pirrelle vihreän aktivointilelun, jossa on pallo putkessa ja jota voi liikuttaa tassun kanssa.

– Pirre katsoi sitä sen näköisenä, että ”ootsä tosissasi”. Niinpä lelu pakattiin laatikkoon ja laitettiin kaappiin. Kun Hansu tuli meille, otettiin taas kyseinen aktivointilelu esille. Ostin siihen myös kosketukseen reagoivan pallon. Lelusta tuli saman tien Hansun ykkössuosikki. Punainen valo vain vilkkuu kun pallo viuhuu renkaassa. Toinen suursuosikki on huiska. Sitä on hauska jahdata ja tällä saa myös ylimääräiset energiat hyvin purettua.

Hansu tuli Kujalan perheeseen elokuussa 2018.

– Olimme jo jonkin aikaa etsineet kissanpentua Pirren kaveriksi, kun sitten huomasin ystäväni Facebook-päivityksessä kuvan pienistä pennuista kesäkuun alussa 2018. Otin heti yhteyttä ja kysyin, onko jompikumpi niistä kilpikonnavärisistä pennuista vapaana. Varasin saman tien toisen niistä sen enempää pentua näkemättä – olin siis nähnyt vain kuvan selkäpuolesta ja yllätys oli melkoinen, kun sitten myöhemmin näin kuvan, jossa myös kasvot näkyivät. Pennulla oli ihan selvästi mustat kajaalit silmien ympäri, Christel Kujala muistelee.

Hansu tykkää Kujalan mukaan ihan hirveästi, että häntä rapsutetaan, mutta luonto ei vielä oikein anna periksi syliin tulemiseen.

– Hansu oli todella arka tullessaan meille ja meni pitkään ennen, kun sai edes koskea häneen. Nyt saa jo pitää sylissä vähän aikaa ja rapsuttaa aina korvan takaa tai silittää ohimennen. Mennään Hansun ehdoilla ja kun antaa toiselle aikaa ja tilaa, niin kyllä hänestä iän myötä tulee myös sylikissa.

Christel Kujala on elänyt lähes koko ikänsä karvanaamakavereiden kanssa. Nytkin Hansun ja Pirren seurana on skyeterrieri Mirkku.

– En osaa oikein kuvitella elämää ilman minkäänlaista lemmikkiä. Meillä on ollut lyhyt ajanjakso, jolloin meillä ei ole ollut yhtään karvaista lemmikkiä, mutta silloinkin oli sentään akvaario. Meillä tulee varmasti olemaan aina jokin lemmikki.

– Vaikka kaikki lemmikit ovat olleet todella rakkaita, niin joidenkin persoonat ovat jättäneet syvät jäljet sydämeen. Ensimmäinen oma kissa Pöhkö-Iita, saksanpaimenkoira Masi sekä viimeisenä kolmesta corgista Kalle, jättivät suuren tyhjän tilan jälkeensä siirtyessään ajasta ikuisuuteen. Nämä ovat kaikki olleet suuria persoonia ja heitä on edelleen ikävä.

Turkulainen kiittää kaikkia osallistujia ja äänestäjiä. Nähdään näissä merkeissä ensi vuonna.