Tässä on Turun Misse vuonna 2020!

Teemu Nurmi

Turkulaisen järjestämän Turun Misse 2020 -kisan ylivoimainen voittaja on puolitoistavuotias kissaneiti Hansu

Hansu tykkää pötköttää sohvalla ja leikkiä kaikilla mahdollisilla leluilla sekä seurata tarkkaan, kun emäntä Christel Kujala piirtelee tai tuunailee kalenteriaan.

– Olen myös kova tyttö jemmaamaan tavaroita ja usein pienet esineet, kuten ruuvit, pyyhekumit, jopa kynätkin nappaan kenenkään huomaamatta ja piilotan jääkaapin alle, Hansu viestittää Kujalan suulla.

Kujala kertoo ostaneensa aikoinaan toiselle kissalleen Pirrelle vihreän aktivointilelun, jossa on pallo putkessa ja jota voi liikuttaa tassun kanssa.

– Pirre katsoi sitä sen näköisenä, että ”ootsä tosissasi”. Niinpä lelu pakattiin laatikkoon ja laitettiin kaappiin. Kun Hansu tuli meille, otettiin taas kyseinen aktivointilelu esille. Ostin siihen myös kosketukseen reagoivan pallon. Lelusta tuli saman tien Hansun ykkössuosikki. Punainen valo vain vilkkuu kun pallo viuhuu renkaassa. Toinen suursuosikki on huiska. Sitä on hauska jahdata ja tällä saa myös ylimääräiset energiat hyvin purettua.

Hansu tuli Kujalan perheeseen elokuussa 2018.

– Olimme jo jonkin aikaa etsineet kissanpentua Pirren kaveriksi, kun sitten huomasin ystäväni Facebook-päivityksessä kuvan pienistä pennuista kesäkuun alussa 2018. Otin heti yhteyttä ja kysyin, onko jompikumpi niistä kilpikonnavärisistä pennuista vapaana. Varasin saman tien toisen niistä sen enempää pentua näkemättä – olin siis nähnyt vain kuvan selkäpuolesta ja yllätys oli melkoinen, kun sitten myöhemmin näin kuvan, jossa myös kasvot näkyivät. Pennulla oli ihan selvästi mustat kajaalit silmien ympäri, Christel Kujala muistelee.

Hansu tykkää Kujalan mukaan ihan hirveästi, että häntä rapsutetaan, mutta luonto ei vielä oikein anna periksi syliin tulemiseen.

– Hansu oli todella arka tullessaan meille ja meni pitkään ennen, kun sai edes koskea häneen. Nyt saa jo pitää sylissä vähän aikaa ja rapsuttaa aina korvan takaa tai silittää ohimennen. Mennään Hansun ehdoilla ja kun antaa toiselle aikaa ja tilaa, niin kyllä hänestä iän myötä tulee myös sylikissa.

Christel Kujala on elänyt lähes koko ikänsä karvanaamakavereiden kanssa. Nytkin Hansun ja Pirren seurana on skyeterrieri Mirkku.

– En osaa oikein kuvitella elämää ilman minkäänlaista lemmikkiä. Meillä on ollut lyhyt ajanjakso, jolloin meillä ei ole ollut yhtään karvaista lemmikkiä, mutta silloinkin oli sentään akvaario. Meillä tulee varmasti olemaan aina jokin lemmikki.

– Vaikka kaikki lemmikit ovat olleet todella rakkaita, niin joidenkin persoonat ovat jättäneet syvät jäljet sydämeen. Ensimmäinen oma kissa Pöhkö-Iita, saksanpaimenkoira Masi sekä viimeisenä kolmesta corgista Kalle, jättivät suuren tyhjän tilan jälkeensä siirtyessään ajasta ikuisuuteen. Nämä ovat kaikki olleet suuria persoonia ja heitä on edelleen ikävä.

Turkulainen kiittää kaikkia osallistujia ja äänestäjiä. Nähdään näissä merkeissä ensi vuonna.

Turun Misse 2020

Turun Misse -äänestyksen ranking:

1. Hansu

2. Gary

3. Pihla

4. Volvo Markkanen

5. Smirre

6. Paroni

7. Täplä

8. Nyyti

9. Tifflan

10. Kissa

Ääniä annettiin yhteensä yli 8 100. Kolme eniten ääniä kerännyttä saa lahjakortin Turun Misse -kisan sponsoreilta, jotka ovat Evidensia Vettori, Zoojatar ja Peten Koiratarvike. Kaikkien äänestäjien kesken arvottiin kaksi Finnkinon elokuvalippua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää