Gallup: Onko koronavirus saanut tehostamaan käsienpesua?

Turkulainen kyseli keskustassa liikkuvilta koronan vaikutuksista. Kysely tehtiin viime perjantaina eli ennen kuin hallitus määräsi Suomeen poikkeustilanteen.

Kysymykset olivat: 1. Oletko tehostanut käsienpesua? 2. Onko korona muuten vaikuttanut elämääsi?

Ville Roslakka

Turku

1. Olen ollut huolellinen aiemminkin, mutta nyt olen huolellisempi kuin ennen. Pesen kädet ajatuksella. 2. Työn puolella on valtavasti tapahtumia peruttu. Myös lasten harrastuksiin liittyviä juttuja on peruuntunut.

Sami Heinonen

Kaarina

1. Olen tehostanut käsienpesua entistä enemmän. 2. Työpaikalla on peruttu paljon palavereja ja kokouksia. Se näkyy myös kolmannella sektorilla. Aika laajalla rintamalla ihmiset ovat ottaneet tämän tosissaan.

Linnea Lindfors

Turku

1. Pesen käsiäni aina aika paljon, koska olen töissä vanhainkodissa ja täytyy olla koko ajan tarkkana. Mutta nyt yritän erityisesti huolehtia, että pesen kädet esimerkiksi aina kun tulen kotiin. 2. Minulla on ylioppilaskirjoitukset menossa. Se on stressannut ja olen toivonut, ettei niitä peruta. Muuten ylioppilaslakki siirtyisi puolella vuodella.

Salla Elovirta

Turku

1. Kyllä. Käsiä pesen tavallisestikin esimerkiksi aina kun tulen kotiin. Mutta nyt pidän myös käsidesiä koko ajan mukana. 2. Koululle on kielletty tulemasta, jos on ollut ulkomailla, ja minä olen juuri palannut ulkomailta. Pitää siis etäopiskella. Muutenkin yliopistolla seuraava periodi on kokonaan etäopiskelua.

Hannu Yletyinen

1. Kyllä. Se on muutenkin ollut tapana, mutta nyt pesen entistä tarkemmin. 2. Eipä oikeastaan, en ole ainakaan huomannut. Vielä olen käynyt kaupassa ja muualla.

Salme Kotka

Turku

1. Minulla on muutenkin tapana, että kun tulen vaikka kaupasta, pesen aina kädet. En ole tehostanut. 2. Ei. Loppujen lopuksihan virus on tappanut vanhoja ja sairaita. Kun ikää on yli 80, ei tässä muutenkaan ole enää monta vuosikymmentä jäljellä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut