Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turku sulkee toimintojaan valtioneuvoston linjauksen mukaisesti – Koulujen sulkeminen koskee 25 000:ta oppilasta ja opiskelijaa

Turku sulkee valtioneuvoston tämänpäiväisen linjauksen mukaisesti kaikki linjauksen edellyttämät toiminnot keskiviikosta 18.3. alkaen, kaupunki tiedottaa.

Toisin sanoen koulujen, oppilaitosten, yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sekä kansalaisopistojen ja muun vapaan sivistystyön tilat suljetaan ja lähiopetus niissä keskeytetään.

Esiopetusta järjestetään kuitenkin kouluissa ja lähiopetusta perusopetuksen 1.–3.-luokkien niiden vanhempien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisillä aloilla. Lisäksi poikkeuksena järjestetään erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville.

Lukiot ovat jo siirtyneet etäopetukseen maanantaista lähtien.

Päiväkodit pidetään auki, jotta mahdollisimmat suuri osa kriittisissä tehtävissä toimivaa henkilökuntaa pystyy käymään töissä. Turun kouluissa ja päiväkodeissa ei ole tiedossa yhtään koronatartuntaa.

– Tilanne on poikkeuksellinen. Tilannekuva on kansallisesti muuttunut viikonlopun aikana. Nyt tärkeää on turvata yhteiskunnan kriittisten toimintojen jatkuvuus ja terveydenhuollon henkilöstön työkyky. Samaan aikaan suojaamme väestöä ja erityisesti riskiryhmiin kuuluvia poikkeuksellisilla toimenpiteillä, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve kaupungin tiedotteessa.

Kouluissa opetus ja opettajien velvollisuus opettaa jatkuu, samoin opettajien palkanmaksu. Opetuksessa siirrytään etäopetukseen ja -opiskeluun. Koulut vastaavat sekä välineistä että opetuksen sujumisesta.

Nyt linjatut päätökset koulujen osalta koskevat Turussa kaikkiaan noin 25 000:ta lasta, oppilasta ja opiskelijaa.

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään toiminnassa. Varhaiskasvatuksessa Turussa on noin 8 000 lasta.

– Näin turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhemmille työssäkäynti. Ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin, sanoo sivistystoimialan johtaja Timo Jalonen

Kaikki kaupungin asiakaspalvelupisteet, kirjastot, nuorisotalot, kulttuurilaitokset, museot ja liikuntapaikat suljetaan 18.3.–13.4.

Turun työväenopiston ja Åbo Svenska Arbetarinstitutin toiminta keskeytettiin maanantaina.

Määrittely siitä, ketkä kuuluvat kriittisiin ammattiryhmiin, joiden on oltava töissä, tehdään kaupungissa tiistaista alkaen.