Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lieto sulkee museonsa – kerää muistoja vanhoista epidemioista

Liedon museo rajaa toimintaansa koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Museon tiedotteen mukaan Nautelankosken museo ja Tarvasjoen kotiseutumuseo ovat toistaiseksi suljetut ja kevääksi suunnitellut tapahtumat on peruttu.

Toiminnan rajauksen aikana museo ei ota vastaan uusia lahjoituksia eikä museossa digitoitavana olevia aineistoja palauteta. Museon työntekijöihin saa yhteyden sähköpostitse museon ollessa kiinni. Nautelankosken museon ulkoalueille, koskella ja luontopolulla voi liikkua normaalisti.

Samanaikaisesti museo toivoo ihmisten välittävän heille muostojaan aiemmista epidemioista. Sairastitko itse tai joku läheisesi aasialaisen tai hongkongilaisen influenssan? Entä miten sikainfluenssaepidemia kosketti sinua? Tai muistatko, kun sait poliorokotuksen sokeripalassa? Miten epidemioista ennen tiedotettiin?

Näkökulma voi olla potilaan, läheisen tai hoitohenkilökunnan ja kertoa voi myös epidemioiden vaikutuksesta elämään ja niiden aiheuttamista tunnoista, vaikka kukaan lähipiiristä ei olisi sairastunut. Kirjoittaa voi myös, jos on ollut karanteenissa tai joutunut elämään eristettynä jonkin muun syyn kuin epidemian vuoksi.

Kirjoitukset pyydetään lähettämään joko perinteisenä kirjeenä tai sähköpostina museoon. Liedon museo tallentaa saamansa kirjeet museon kokoelmiin, jossa ne ovat käytettävissä museon arkistosääntöjen mukaisesti. Kirjoitukseen merkitään nimi, sukupuoli, syntymävuosi ja -paikka, nykyinen asuinpaikka ja paikka, johon muistot liittyvät. Pitää myös kertoa, jos kirjoitusta tai osia siitä ei saa julkaista (koskee myös verkkojulkaisua) tai jos nimeä ei saa mainita julkaisun yhteydessä. Tiedot arkistoidaan kirjeen yhteyteen.

Postiosoite: Nautelankosken museo, Nautelankoskentie 40, 21360 Lieto As. Sähköpostiosoite: info@liedonmuseo.fi