Legendaarinen Turun Silakkamarkkinat siirtymässä Naantaliin? – Villi huhu levisi Facebookissa kulovalkean tavoin, näin järjestäjä kommentoi väitteitä

toimitus

Facebookin Turku kuvin ja sanoin -ryhmässä käytiin keskiviikkona kiivasta keskustelua Turun perinteisten Silakkamarkkinoiden tulevaisuudesta. Eräs ryhmän jäsen kirjoitti, että "Silakkamarkkinat on joutunut tila-ahdinkoon kaupungin toimien johdosta ja on pakotettu miettimään uutta markkinapaikkaa, tässä vahvasti on esillä Naantali."

Turkulainen tavoitti Lauri Rantasen Silakka- ja Saaristolaismarkkinoita järjestävästä Turun Kalamarkkinayhdistyksestä kommentoimaan väitettä. Hän ei ollut nähnyt Facebook-keskustelua, joka levisi tänään torstaina myös Tämmöttis Turus enne ja nyt -ryhmään.

– Vuoden 2020 Saaristolaismarkkinat huhtikuussa ja Silakkamarkkinat lokakuussa järjestetään aivan samalla tavalla ja samassa paikassa Aurajokirannassa kuin ennenkin. Emme ole siirtymässä pois sieltä eikä paikanvaihto ole käynyt mielessäkään, Lauri Rantanen sanoo.

Turun Silakkamarkkinat on kahdesta markkinasta vanhempi. Silakkamarkkinoiden juurina pidetään vuotta 1636, jolloin Aurajoella järjestettiin syysmarkkinat. Nykymuodossaan Turun silakkamarkkinoita on järjestetty vuodesta 1979.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut