Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hirvensalon seurakuntakeskuksen kohtalo käsittelyssä – puretaanko vai ei?

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston kokous pidetään huomenna torstaina 12. maaliskuuta kello 17. Kirkkoneuvoston esityslistalla ovat muun muassa vaihtoehdot Martinseurakunnan tiloiksi Hirvensalossa. Tarkoitus on päättää, mitä vaihtoehtoa kirkkoneuvosto tulee esittämään yhteiselle kirkkovaltuustolle.

Hirvensalon seurakuntakeskuksen peruskorjausta on suunniteltu vuosikausia, mutta kireän taloustilanteen vuoksi peruskorjausta ei ole aloitettu. Seurakuntayhtymän tiedotteessa todetaan, että rakennus on siinä kunnossa, että koko kaksikerroksinen osa tulisi purkaa ja lisäksi suurin osa yksikerroksisesta osasta, jossa sijaitsee muun muassa kirkkosali. Tällä hetkellä Martinseurakunnan toiminta Hirvensalossa tapahtuu väistötiloissa.

Torstaina kirkkoneuvosto keskustelee kolmesta vaihtoehdosta Martinseurakunnan tiloille Hirvensalossa. Ne ovat nykyisen seurakuntakeskuksen peruskorjaus, keskuksen purku ja uuden rakentaminen sekä kolmantena vaihtoehtona purkaminen ilman uutta rakennusta. Tämä vaihtoehto tarkoittaisi seurakunnan tilojen hajasijoittamista.

Martin seurakuntaneuvosto esittää nykyisen purkua ja uuden rakentamista. Samalla kannalla on seurakuntayhtymän kiinteistöjohtokunta sekä rakennustoimikunta, joka vuosi sitten asetettiin suunnittelemaan Hirvensalon kirkon peruskorjausta. Peruskorjauksen ja uuden rakentamisen kustannukset arvioidaan suunnilleen saman suuruisiksi.