Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Timo Soinin muistelmat julki syksyllä 2021

– Kaikkeni annoin ja paljon sain. Jokainen elämäni päivä, kuukausi ja vuosi on ollut minulle hyväksi. Päivät olen tarvinnut saavuttaakseni tämän elämänkokemuksen, hän kirjoitti blogissaan, kirjoitti Timo Soini (sin) lähes tarkalleen vuosi sitten, kun hän ilmoitti blogissaan, ettei asetu ehdolle eduskuntavaaleihin.

Viime kuukaudet Timo Soini on ollut poissa parrasvaloista. Otava julkaisee Timo Soinin muistelmat syksyllä 2021.

Kirjassa Timo Soini kuvaa pitkää ja ainutlaatuista poliittista uraansa, nousuineen ja laskuineen.

Erityisen merkittävillä sijalla muistelmissa on Timo Soinin toiminta ulkoministerinä Juha Sipilän hallituksessa vuosina 2015–2019.

Soini valottaa avoimesti myrskyisiä vuosia, jolloin lännen ja Venäjän suhteet jäätyivät, neuvottomuus valtasi alaa Euroopassa, EU kamppaili pakolaiskriisiä ja brexitiä vastaan, Donald Trump nousi valtaan Yhdysvalloissa ja Suomi yritti puolustaa asemaansa muutosten ja haasteiden keskellä.

– Tosiasioiden kuvaamisen ohella haluan kertoa, miltä tuntui vääntää Sergei Lavrovin kanssa signaalihäirinnästä, minkälainen oli elämäni kabaree Buenos Airesissa, mitä päässäni liikkui, kun potkut uhkasivat luottamuslauseäänestyksessä. Tunteet ovat tärkeä osa politiikkaa, ne vaikuttavat enemmän kuin uskotaan ja myönnetään, joten niistä pitää puhua, Timo Soini kertoo tiedotteessa.

Timo Soini (s. 1962) on toiminut kansanedustajana, Espoon kaupunginvaltuutettuna, europarlamentaarikkona, perussuomalaisten puheenjohtajana ja ulkoministerinä.