Ilmastolakko näkyy myös Turun katukuvassa – luvassa mielenosoitus ja yllätystempaus

toimitus

Kansainvälinen ilmastolakko perjantaina 13. maaliskuuta näkyy myös Turun katukuvassa, kun mielenosoitus kokoontuu Tuomiokirkon eteen vaatimaan päättäjiltä järeämpiä ilmastotoimia. Koululaisten lisäksi mukaan toivotaan kaiken ikäisiä.

Tapahtumaa ovat järjestämässä muun muassa Earth Strike Turku, Elokapina Turku, Fridays For Future Suomi, Greenpeace Turku sekä Luonto-Liiton Varsinais-Suomen piiri.

Mielenosoituksessa muistutetaan, että vaikka hallituksen sekä Turun kaupungin ilmastotavoitteet ovat kunnianhimoisia, ei käytännön toimia ei ole suurelta osin edes aloitettu. Turpeen poltosta luopumiselle esimerkiksi ei ole asetettu aikarajaa.

Järjestäjien mukaan mielenosoituksessa halutaan erityisesti kiinnittää huomio myös Turun ilmastostrategian puutteisiin. Tapahtumassa kuullaan puheenvuoroja asiantuntijoilta ja aktivisteilta. Lisäksi Tyemyyn dj:t soittavat tanssimusiikkia. Mukana on Greenpeacen jääkarhumaskotti sekä Luonto-Liiton uhanalaisajojen uhanalaisia eläimiä.

Ohjelmassa on myös yllätyksellinen tempaus, jossa mielenosoitus levittäytyy Aurajokeen. Turun Ekotori järjestää paikalle pienelektroniikan keräyspisteen, jonne voi tuoda sekä ehjiä että rikkinäisiä laitteita, sekä hävikkileivän jakelua. Turun ja Kaarinan kirkkojen diakoniatoiminta jakaa kuumia juomia.

Tapahtuma alkaa kello 12 ja päättyy kello 15.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut