"Voit olla miten kova äijä tahansa, mutta kyllä sinäkin voit tirauttaa" – Pate Mustajärvi tuo toisen Teatterin kummitus -kiertueensa myös Turkuun

Pate Mustajärvi esiintyy Turun kaupunginteatterissa 21.3.

toimitus

Popedan nokkamies Pate Mustajärvi toistaa vuoden takaisen teatterikiertueensa. Laulaja tekee jälleen soolokiertueen, jolla häntä säestää vain kitaristi Ari Kankaanpää.

20 konsertin teatterisalikiertue käynnistyy 20. helmikuuta ja päättyy maaliskuun lopussa. Kiertue kulkee nimellä Teatterin kummitus vol. 2. Turussa kiertue pysähtyy Turun kaupunginteatterissa 21. maaliskuuta.

Parituntinen konsertti tarjoaa läpileikkauksen Mustajärven soolouran helmistä. Kiertueen settilistalta löytyvät ainakin takuuvarmat kansan suosikit Ukkometso, Mä elän vieläkin ja Jukeboksin luona. Sen sijaan Popeda-hittejä ei kuulla.

– Periaatteenani on kuitenkin aina ollut pitää Popeda ja sooloura erillään, Mustajärvi sanoo Turun kaupunginteatterin esittelyssä.

Luvassa on myös maistiaisia Mustajärven uudelta, tarinapohjaiselta pitkäsoitolta.

– Tämä on ehdottomasti urani henkilökohtaisin ja syvällisin levy. Sitä ei käy kiistäminen, Mustajärvi kuvailee Turun kaupunginteatterin mukaan.

Mustajärveltä ilmestyi syyskuussa kahdestoista soololevy. Teillä oli nimet, ja kerran kuljitte täällä -levyn kappaleet on säveltänyt kiertueella Mustajärveä säestävä Kankaanpää. Levyn tekstit on kynäillyt Mustajärvi itse yhtä biisiä lukuun ottamatta. Levyn nimen hän nappasi Suomen nälkävuosista kertoneen lehtijutun loppulauseesta. Hänen laulujensa tarinat ovat koskettaneet kuulijoita.

– Tällaista ajatusta tahdon välittää: voit olla miten kova äijä tahansa, mutta kyllä sinäkin voit tirauttaa, jos siltä tuntuu, Mustajärvi kertoi viime syyskuussa Ilta-Sanomien haastattelussa.

Viime vuoden soolokiertueella Mustajärvi jutusteli yleisölle laulujen synnystä ja taustoista. Samaa tarinointia on luvassa myös tällä soolokiertueella.

– Tuli melkoinen fläshbäkki tarinatuokioihin, joita vanhempani ystävineen pitivät, kun olin lapsi. Ei ollut telkkaria eikä tabletteja, joten ihmiset kertoivat toisilleen juttuja.

– Soolona saan olla aikuinen mies, voin hyvällä omallatunnolla laulaa vähän syvällisemmistäkin asioista, nyt 63-vuotias Mustajärvi totesi kiertuetiedotteessa pari vuotta sitten.

Kiertue

Pate Mustajärvi keikkailee keväällä 2020 Suomen teattereissa kiertuenimellä Teatterin kummitus vol. 2.

Keikka Turun kaupunginteatterin päänäyttämöllä 21.3. kello 19.

Keikka kestää kaksi tuntia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää