Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Voit olla miten kova äijä tahansa, mutta kyllä sinäkin voit tirauttaa" – Pate Mustajärvi tuo toisen Teatterin kummitus -kiertueensa myös Turkuun

Popedan nokkamies Pate Mustajärvi toistaa vuoden takaisen teatterikiertueensa. Laulaja tekee jälleen soolokiertueen, jolla häntä säestää vain kitaristi Ari Kankaanpää.

20 konsertin teatterisalikiertue käynnistyy 20. helmikuuta ja päättyy maaliskuun lopussa. Kiertue kulkee nimellä Teatterin kummitus vol. 2. Turussa kiertue pysähtyy Turun kaupunginteatterissa 21. maaliskuuta.

Parituntinen konsertti tarjoaa läpileikkauksen Mustajärven soolouran helmistä. Kiertueen settilistalta löytyvät ainakin takuuvarmat kansan suosikit Ukkometso, Mä elän vieläkin ja Jukeboksin luona. Sen sijaan Popeda-hittejä ei kuulla.

– Periaatteenani on kuitenkin aina ollut pitää Popeda ja sooloura erillään, Mustajärvi sanoo Turun kaupunginteatterin esittelyssä.

Luvassa on myös maistiaisia Mustajärven uudelta, tarinapohjaiselta pitkäsoitolta.

– Tämä on ehdottomasti urani henkilökohtaisin ja syvällisin levy. Sitä ei käy kiistäminen, Mustajärvi kuvailee Turun kaupunginteatterin mukaan.

Mustajärveltä ilmestyi syyskuussa kahdestoista soololevy. Teillä oli nimet, ja kerran kuljitte täällä -levyn kappaleet on säveltänyt kiertueella Mustajärveä säestävä Kankaanpää. Levyn tekstit on kynäillyt Mustajärvi itse yhtä biisiä lukuun ottamatta. Levyn nimen hän nappasi Suomen nälkävuosista kertoneen lehtijutun loppulauseesta. Hänen laulujensa tarinat ovat koskettaneet kuulijoita.

– Tällaista ajatusta tahdon välittää: voit olla miten kova äijä tahansa, mutta kyllä sinäkin voit tirauttaa, jos siltä tuntuu, Mustajärvi kertoi viime syyskuussa Ilta-Sanomien haastattelussa.

Viime vuoden soolokiertueella Mustajärvi jutusteli yleisölle laulujen synnystä ja taustoista. Samaa tarinointia on luvassa myös tällä soolokiertueella.

– Tuli melkoinen fläshbäkki tarinatuokioihin, joita vanhempani ystävineen pitivät, kun olin lapsi. Ei ollut telkkaria eikä tabletteja, joten ihmiset kertoivat toisilleen juttuja.

– Soolona saan olla aikuinen mies, voin hyvällä omallatunnolla laulaa vähän syvällisemmistäkin asioista, nyt 63-vuotias Mustajärvi totesi kiertuetiedotteessa pari vuotta sitten.