Nyt voi vaikuttaa Paraisten ja Kemiönsaaren liikenneturvallisuuteen vastaamalla kyselyyn

toimitus

Mitä parannustarpeita Paraisissa tai Kemiönsaaren liikenneturvallisuudessa olisi? Nyt saa kertoa, sillä kaupunki ja kunta aloittavat liikenneturvallisuussuunnitelmiensa teon kaikille avoimella kyselyllä.

Liikenneturvallisuussuunnitelman teossa ovat kuntien lisäksi mukana Varsinais-Suomen ely-keskus, Liikenneturva ja poliisi.

Kyselyllä kunnat toivovat saavansa vinkkejä erityisesti pienistä ja kustannustehokkaista tavoista parantaa liikenneturvallisuutta. Pitäisikö esimerkiksi jossain muuttaa nopeusrajoitusta, lisätä hidaste tai suojatie tai kenties liikennemerkki?

Kyselyssä ja liikenneturvallisuussuunnitelmassa ei keskitytä isoihin tienparantamissuunnitelmiin, siltoihin, lautta- ja yhteysalusliikenteeseen, hirvieläinonnettomuuksiin tai tien kunnossapitoon liittyviin toimiin, koska niistä ely-keskuksella on olemassa erilliset linjaukset ja suunnitelmat.

Kyselyn vastaukset käydään läpi kuntien ja ely-keskuksen kanssa ja kyselyn tuloksista tiedotetaan kesällä 2020. Kokonaisuudessaan liikenneturvallisuussuunnitelma valmistuu vuoden 2020 lopussa.

Vastaa kyselyyn 2.–22.3.2020.

Juttua muokattu 5.3. kello 13.28: Linkki kyselyyn korjattu

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut