Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fölin matkakorttien latauksessa katkos maanantaina

Fölin maksujärjestelmässä tehdään järjestelmäpäivitys maanantaina 9. maaliskuuta. Päivityksen takia matkakortteja ei voi ladata noin kello 10-16 välisenä aikana palvelu- ja latauspisteissä, nettilatauspalvelussa, Föli-sovelluksessa eikä lippuautomaateissa.

Fölin tiedotteen mukaan matkakortin voi järjestelmäpäivityksen aikana ladata ainoastaan busseissa. Asiakas saa latauksesta kuitin, jonka viivakoodia näyttämällä pääsee matkustamaan busseissa palvelukatkoksen aikana. Ilman latauksesta saadun kuitin esittämistä matkustaminen ei onnistu katkoksen aikana.

Matkakortin voi ladata etukäteen, vaikka matkakortilla olisi vielä kautta tai arvoa jäljellä. Lataus kannattaakin tehdä hyvissä ajoin ennen palvelukatkoksen alkamista. Ennen palvelukatkosta ladatuilla matkakorteilla voi maksaa busseissa normaalisti.

Fölin palvelupisteet ovat avoinna, mutta niissä ei voi ostaa eikä ladata matkakortteja tai muita Fölin lippuja. Busseista ja Föli-sovelluksesta voi ostaa kertalippuja myös katkoksen aikana.

Mahdolliset palvelukatkoksen aikana tapahtuvat virheelliset veloitukset matkakorteilta korjaantuvat järjestelmäpäivityksen valmistuttua automaattisesti.

Fölin sähköisissä palveluissa ei näy katkoksen aikana reaaliaikaista tietoa bussien kulusta, esimerkiksi siitä, että bussi on myöhässä.