Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilmaista jazzia tarjolla ensi viikolla Turku Jazz Festivalissa – Esiintyjälistalla muun muassa Marzi Nyman ja Severi Pyysalo

Kiinnostaako jazz, mutta ei ole rahaa lippuihin? Hätä ei ole tämännäköinen, sillä ensi viikolla käynnistyvä Turku Jazz Festival tarjoaa myös ilmaiskonsertteja.

Esiintyjinä on niin eturivin suomalaisia jazz-artisteja kuin turkulaisia musiikin opiskelijoitakin. Lavalle nousevat esimerkiksi Jazz-liiton Yrjö-palkinnon tuorein voittaja Riitta Paakki ja tunnettu kitaristi Marzi Nyman

Keskiviikkona 4.3. kello 12 festivaalin Jussi Fredriksson tarjoilee lounaskahvit ja pienimuotoisen soolopianokonsertin Jazz City Turun uudella toimistolla Forum Korttelissa.

Torstaina 5.3. puolestaan ilmaislavalle myöhäisiltaa vietetään mestaripianisti Riitta Paakin johdolla kello 22 alkaen. Jazzmusiikin tohtori avaa musiikin saloja Turun konservatorion opiskelijoille festivaaliviikon ajan. Torstai-iltana kuullaan tämän työn hedelmiä Tiirikkalassa, jossa ilta jatkuu konsertin jälkeen jamien merkeissä.

Logomossa ilmaiskonsertteja on tarjolla viikonloppuna. Perjantaina esiintyy turkulaislähtöinen pianisti Henri Mäntylä, joka tunnetaan muun muassa Johanna Förstin, Timo Lassyn ja Nina Myan yhtyeistä. Mäntylän kanssa soittaa Pori Jazzin jami-isäntänäkin tunnettu trumpetisti Mikko “Gunu” KarjalainenKaksikon ohjelmisto koostuu Mäntylän sävellyksistä sekä valikoiduista jazzstandardeista.

Virtuoosit Severi Pyysalo ja Marzi Nyman kohtaavat Teatron ilmaislavalla lauantaina 7.3. Nämä musiikin moniottelijat heittäytyvät tyylilajien pyörteeseen yllättävien sävellysten kautta.

Sekä perjantain että lauantain tapahtumapäivät myös päättyvät Teatron ilmaislavalla, kun festivaalin esiintyjät ja yleisö kohtaavat jameissa improvisaation merkeissä.