Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katso tästä livetallenne valtioneuvoston infosta 15.4.2020 - Uusimaan liikkumisrajoitukset puretaan

Hallitus järjesti tänään, 15.4.2020 kello 10 tiedotustilaisuuden koronaepidemian leviämisen estämiseksi asetetusta Uudenmaan liikkumisrajoituksesta.

Tilaisuudessa paikalla olivat pääministeri Sanna Marin, sisäministeri Maria Ohisalo ja oikeusministeri Anna-Maja Henriksson. Mukana ovat myös sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki, THL:n johtaja Mika Salminen ja oikeusministeriön kansliapäällikkö Pekka Timonen.

Videotallenne infosta on nähtävissä tällä sivulla tilaisuuden jälkeen.

Tilaisuuden aluksi pääministeri Sanna Marin (sd) kertoi, että Uudenmaan maakunnan sulkeminen ei ole enää välttämätön rajoitustoimi valmiuslain edellyttämällä tavalla. Liikkumisrajoitus poistuu jo tänään, 15. huhtikuuta.

Pääministeri Marinin mukaan päätös perustuu oikeudelliseen arvioon. Suomi ei hänen mukaansa vielä ole epidemian taitekohdassa. Koronapandeminatilanne on pääministerin mukaan edelleen vakava, ja siksi muut rajoitustoimet pysyvät edelleen voimassa.

– Kaikkien suomalaisten on syytä välttää sosiaalisia kontakteja. Nyt ei ole oikea aika lähteä mökille, Marin totesi tiedotustilaisuudessa.

*Uutisen aikamuotoa muutettu, kun tilaisuus oli päättynyt.