Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun polkupyöräilijät toriparkin työmaasta: "Kaupungilla olisi tässä näytön paikka"

Toriparkin rakentamisen on tarkoitus alkaa katualueilla syksyllä, ja Turun kaupunki on jo alustavasti tiedottanut työmaan aikaisista liikenteen erikoisjärjestelyistä. Kaupungin tiedotteessa ei kuitenkaan mainita jalankulku- tai pyöräliikennettä sanallakaan. Turun polkupyöräilijät ry:n mielestä myös muun liikenteen kuin autoliikenteen erikoisjärjestelyihin on kiinnitettävä huomiota.

Torin ympäristössä suljetaan useita katuja autoliikenteeltä, mutta kaupungin kannattaisi erikseen harkita, onko perusteita ulottaa nämä ajokiellot ja läpiajokiellot myös jalankulku- ja pyöräliikenteeseen. Leveäkään pyörätie ei aiheuttaisi merkittävää haittaa torin ympäristössä. Myös polkupyörien pysäköinnistä Kauppatorin ympäristössä rakentamisen aikana on huolehdittava.

– Kaupungilla olisi tässä näytön paikka. Järjestämällä hyvät väliaikaisjärjestelyt pyöräliikenteelle se voisi osoittaa, että pyöräily on vakavasti otettava liikennemuoto Turussa,kommentoi Turun polkupyöräilijöiden puheenjohtaja Antti Kosonen

–Katutilaa vievien tapahtumien, työmaiden ja muiden erikoistilanteiden yhteydessä tuntuu Turussa olevan lähtökohtaisena ratkaisuna vain yksinkertaisesti sulkea katu pyöräliikenteeltä kokonaan. Jos tosissaan haluamme yhä useamman kulkevan pyörällä töihin päivittäin, on turkulaisten voitava luottaa siihen, että pyörällä myös pääsee töihin vaivattomasti joka päivä. Tästä syystä pyöräliikenteen rajoittamiseen pitäisi olla korkeampi kynnys,Kosonen jatkaa.

Monivuotisen rakennustyömaan takia on julkisuudessa esitetty huolia lähinnä poistuvista autojen pysäköintipaikoista. Keskustan yritysten kannattaa pitää mielessä, että myös jalan ja pyörällä liikkuvat ihmiset ovat potentiaalisia asiakaita. Tutkimusten mukaan he asioivat matkansa varrella olevissa liikkeissä autoilijoita useammin ja käyttävät niissä enemmän rahaa.

Turun Polkupyöräilijät ry. on vuonna 2013 perustettu yhdistys, jonka tavoiteena on edistää arkipyöräilyä, pyöräliikenneväylien suunnittelua ja pyöräilykulttuuria.