Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Verkkokauppa.com nosti sähköpyörien hintoja, kun Bernerin ministeriö ilmoitti roimasta tuesta – näin myyntijohtaja pahoittelee

Sähköpyöriin kaavailtu 400 euron tuki on saanut monet suomalaiset etsimään halvinta mahdollista sähköpyörää. Verkkokauppa.comissa edullisin malli on 529,90 euroa. Jos tuki toteutuisi suunnitellusti, saisi fillarin omakseen 129,90 eurolla.

Helsingin Uutiset sai alkuviikolla vinkin ja tietoa sosiaalisessa mediassa jaetusta kuvakaappauksesta, josta käy ilmi, että Verkkokauppa.com nosti sähköpyörien hintoja samaan aikaan, kun mediat kertoivat sähköpyörille suunnitellusta hankintatuesta.

Helsingin Uutiset pyysi haastattelua Verkkokauppa.comista alkuviikosta. Vastaus saatiin muutaman päivän jälkeen.

Verkkokauppa.comin mukaan hinnankorotuksia oli pohdittu jo ennen hankitatuen julkaisua.

–Sähköpyöriin suunnitellut hinnanmuutokset menivät meidän näkökulmastamme julki epäsopivana ajankohtana eli samaan aikaan, kun keskustelua mahdollisesta 400 euron veroedusta käytiin mediassa, sanoo Verkkokauppa.comin web-myynti- ja markkinointijohtaja Esa Hjerppe

Sähköpyörien hinnoissa on Hjerppen mukaan nostopainetta. Syyt johtuvat hänen mukaansa rahtihinnoista, valuuttakurssivaihteluista ja pyörien tuotekehittelystä.

Verkkokauppalupaa hinnoitella sähköpyörät ilman liikenne- ja viestintäministeriön tuen vaikutusta.

–Päätimme kuitenkin rauhoittaa hinnoittelumuutokset toistaiseksi, jotta näitä kahta asiaa ei sekoitettaisi toisiinsa enempää.

Hinnanmuutokset menivät meidän näkökulmastamme julki epäsopivana ajankohtana."

Pyöräkauppiaat ovat kritisoineet Helsingin Sanomille, että kiinteä 400 euron ostotuki on huono. Esimerkiksi Ruotsissa tuki on 25 prosenttia myyntihinnasta.

Liikenne ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että prosenttituki saattaa sittenkin olla todennäköisin vaihtoehto. Berner kuitenkin uskoo, että hankintatuki etenee tavalla tai toisella.

Tuen on tyrmännyt muun muassa valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.). Hänen mukaansa sitä ei ole valmisteltu hallituksen kanssa yhdessä.

–Minulla on se käsitys, että hallituksen piirissä on laajemminkin tällainen näkemys, hän kertoiDemokraatille.