Telakkarannan lisälouhinnoille kritiikkiä: "Kivipölystä haittoja - miksei rakenneta tunneleita?"

Telakkarannan uudet kerrostalot ovat vaatimassa lisälouhintoja. Tätä perustellaan muuttuneilla ajotie- ja pysäköintisuunnitelmilla.

Ajotunneli ja pysäköinti halutaan sijoittaa tulevien kerrostalojen ja kallion väliin. Maisematyölupa-anomus käsittää muun muassa louhintaa kahdeksan tontin alueella sekä puisto- ja katualueiden vähäistä louhintaa ja puiden kaatamista.

Louhinta tapahtuisi pääosin tonttien omalla puolella, mutta sitä tehtäisiin jo osittain valmistuneen asuinalueen keskellä. Lupa poikkeaisi asemakaavasta, ja louhinta ylittäisi maisemoitavaksi kaavoitetun alueen sekä ulottuisi suojeltavaksi merkitylle lähivirkistysalueelle. Lauantaina ilmestyneen Turun Sanomien mukaan nykyisestä Korppolaismäen kalliosta lohkaistaisiin leveimmillään yli kymmenen metrin siivu.

Lupa-anomus herättää kritiikkiä naapuritontin As Oy Turun Opheliassa. Vastineessaan suunnitelmiin se toteaa, että aikaisemmin tehdyt Telakkarannan räjäytystyöt ja louhinnat aiheuttivat asuntoihin suuria määriä kivipölyä, joka vaikutti olennaisesti asukasviihtyvyyteen. Nyt pelkona on, että kivipölyä ja melua kantautuu töiden aikana aamusta iltaan asuntoihin.

- Ihmettelemme myös, miksi kallioon ei tehdä tunneleita kuten aikoinaan Telakkarannan kaavassa oli tarkoitus autojen ajamiseksi parkkiluoliin. Nyt historiallisesti tärkeä Korppolaismäki tuhotaan, asunto-osakeyhtiöstä todetaan.

Yhtiö muistuttaa myös, että aiemmista louhintatöistä on huonoja kokemuksia; turvallisuudesta ei ole piitattu ja kivimassoja lensi rikkoen asunto-osakeyhtiön asuntojen ikkunoita.

Yhtiö toivoo päättäjiltä lyhempiä työskentelyaikoja louhintatöiden ajaksi sekä tiedostustilaisuuden järjestämistä ennen päätöksentekoa.

Turun rakennus- ja lupalautakunta käsittelee maisematyölupaa torstaina 22. maaliskuuta.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut