"Kas kas, kun tulee marjaa..." – Tuntemattoman sotilaan uudessa HD-versiossa näet aiemmin poistettuja kohtauksia

Rauni Mollbergin vuonna 1985 ohjaama Tuntematon sotilas nähdään pian remasteroituna. Vasemmalla luutnantti Lammio (Kari Väänänen) ja alikersantti Rokka (Paavo Liski) – Kuva ei ole remasteroidusta versiosta. Kuvakaappaus YouTube-videolta

Jari Pietiläinen

Rauni Mollbergin vuonna 1985 ohjaaman Tuntemattoman sotilaan HD-masteroitu versio julkaistaan kuukauden kuluttua dvd- ja Bluray-versioina. VLMedia Oy:n 6. huhtikuuta liikkeelle laskema versio sisältää alkuperäisestä teatterilevitysversiosta poistettuja kohtauksia.

– Näitä kohtauksia on aiemmin nähty televisiossa, jossa pyöri alkuperäisestä elokuvasta tehty sarja. Nyt julkaistavilla levyillä on siis lisämateriaalia ja syventäviä osuuksia, kertoo Tero Hiltunen VLMediasta.

– Aikaisemmin vuoden 1955 Tuntemattomasta on saatu HD-versio, joten nyt sellainen saadaan sitten tästä vuoden 1985 elokuvasta. Meidän levymme tulevat myyntiin reilu viikko sen jälkeen, kun viime vuoden Tuntemattoman HD-levyt julkaistaan.

Hiltunen myöntää, että suomalaiset elokuvaharrastajat ovat nykyisin vaativia.

– Osa voi närkästyä, jos elokuvia restauroidaan levylle siirrettäessä liikaa, osa taas silloin, jos restauroidaan liian vähän.

Seuraavaksi VLMedia ryhtyy julkaisemaan Suomi-Filmin klassikkoelokuvia HD-levyillä. Vihtiläinen yritys on tunnettu siitä, että sen kautta on julkaistu levyillä valtava määrä suomalaisia elokuvia aina sotaa edeltävästä ajasta nykyaikaan saakka.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut