Suomen Sisu kritisoi turkulaisen valtuutetun puheita: "Vieraan uskonnollisuuden ilmentymiä, jotka eivät kuulu suomalaiseen kulttuuriin"

Islamilainen sharia-oikeus tekee tuloaan myös Suomeen. Tutkija on huolestunut muun muassa Persianlahden konservatiivisten muslimiyhteisöjen vaikutusvallasta Suomessa. Lotta Åberg / Arkisto

Janne Koivisto

Suomen Sisun Varsinais-Suomen piiri kertoo pitävänsä kaupunginvaltuutettu Muhis Azizin (kok.) avausta surkuhupaisana.

Azizi(kok.) toivoi Turkulaisessa sunnuntaina, että Turussa käydään perinpohjainen keskustelu halal-lihasta ja poikien ympärileikkauksesta.

Piiriyhdistys näkee, että rituaaliteurastus ja lasten sukuelinten leikkaaminen ei-lääketieteellisessä tarkoituksessa ovat vanhoillisen ja vieraan uskonnollisuuden ilmentymiä, jotka eivät kuulu suomalaiseen kulttuuriin.

Yhdistyksen mukaan se, että Suomen lainsäädännön pitäisi väistyä vanhoillisten muslimien vaatimusten edessä, tuskin myöskään edesauttaa muslimimaahanmuuttajien sopeutumista suomalaiseen yhteiskuntaanvaan päinvastoin tullee lisäämään heidän eristäytymistään omaan arvokuplaansa.

– Mikäli valtuutettu Azizin kaltaiset näkemykset tulisivat suomalaisen kristityn suusta, hänet naurettaisiin ja paheksuttaisiin maanrakoon keskiaikavertausten sadellessa. Suomalainen yhteiskunta ei saa antaa enää tilaa Lähi-idästä kumpuavalle uskonnolliselle kiihkoilulle,Suomen Sisun Varsinais-Suomen piirin päällikkö Henri Hautamäki toteaa.

– Piirimmetoteaa, että Azizin yrityksessä levittää uskonnollista dogmaa kaikista oudointa on kuitenkin sen esittäminen hyvänä ja kannattavana liiketoimintana. Suomen Sisun Varsinais-Suomen piirin mielestä Turun imagolle tuskin tekee erityisen hyvää, mikäli se saa maineen kaupunkina, jonka hohtavimpia bisnesideoita ovat uskonnolliseen fundamentalismiin perustuvat rituaali.

Aiheeseen liittyvää

  1. "Kissa on nostettava pöydälle" – Turkulainen valtuutettu toivoo keskustelua halal-lihasta ja poikien ympärileikkauksesta 4.3.2018 19:40

Kommentoi

Palvelut