Puolialaston helsinkiläishiihtäjä hämmästyttää suksikansaa – "Pakkasessa on helppo olla ilman paitaa"

Helsinkiläinen Sergei Lemetti on tottunut hiihtämään pakkasessakin ilman paitaa. Näin hän sivakoi sunnuntaina Finlandia-hiihdossa. Elena Lemetti

Jari Pietiläinen

Helsinkiläinen Sergei Lemetti ällistyttää pukeutumisellaan – tai pikemminkin sen vähyydellä – muita hiihtäjiä Lahden seudulla. Esimerkiksi viime sunnuntaina hän osallistui Finlandia-hiihtoon ja sivakoi 20 kilometriä ilman paitaa.

Lemetin erikoisesta tottumuksesta kertoi Etelä-Suomen Sanomat

Mies harrastaa liikuntaa suksien kanssa juuri Lahden seudulla, koska hänellä on mökki Lammilla. Pohjaa Lemetin epätavalliseen pukeutumiseen löytyy Siperiasta, josta hän on kotoisin. Nyttemmin hän on ryhtynyt vegaaniksi.

– Huomasin myöhemmin, että uudesta ruokavaliostani sain lisää energiaa ja paukkuja. Teki mieli hiihtää pitempiä matkoja. Olin jo aiemmin aloittanut avantouinnin, ja huomasin, että hiihdon jälkeen oli kiva ottaa paita pois ja käydä hangessa ja jumpata siinä 30–40 minuuttia. Huomasin, että pakkasessa oli helppoa olla ilman paitaa, iloitsee Lemetti.

Hän on hiihtänyt välillä jopa shortseissa, esimerkiksi viime vuoden Finlandiassa. Sunnuntaina hän hiihti 20 kilometrin vapaan hiihtomatkan ja sijoittui 12:nneksi ilman paitaa ja pitkissä housuissa.

Kyseessä oli miehen neljäs Finlandia-matka, ja tämä oli hänen paras sijoituksensa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu