Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt Turussa on jälleen vankilatuotteita myyvä liike – ensimmäisen viikon hittituotteeksi nousi klassinen sienituoli

Turkuun on avattu vankilatuotteita myyvä liike.

Onnipuoti aukesi Vanhan Tampereentien ja Turun kehätien risteyksen tuntumaan viime viikon maanantaina. Liike on Neste Oil Express -kylmäaseman vieressä.

Yrittäjä Antti Turpeinen kertoo, että liikkeessä myydään Suomen vankiloissa valmistettuja tuotteita. Tällä hetkellä valikoimassa on pääasiassa Turun vankilan tuotteita. Turun vankila sijaitsee kivenheiton päässä Saramäessä.

– Jatkossa tuotteita alkaa tulla eri vankiloista ympäri Suomea.

Tarjolla on puu-, metalli- ja kangastuotteita, muun muassa penkkejä, puutarhakalusteita, tarjottimia, leikkuulautoja, pyyhkeitä, kelloja, tallilyhtyjä ja kapioarkkuja. Klassista sienituolia meni ensimmäisellä viikolla noin 40 kappaletta.

– Kuulin siitä vanhemmilta ihmisiltä monta tarinaa, kuinka heillä on ollut 1960-luvulla sellainen omassa kotitalossa, ja nyt he haluavat ostaa sen omaan kotiinsa.

Yrittäjä tilittää osan myynneistä vankilaan, joka maksaa palkkaa vangeille. Työtoiminta on vangeille tärkeää. Sen tavoitteena on pitää yllä vangin ammattitaitoa ja työkykyä.

Vankilatuotteita myi aiemmin Onnimanni, joka sijaitsi Turun keskustassa Tuureporinkadulla. Se kuitenkin lopetti toimintansa viime vuoden lopulla.

Onnipuoti on auki arkisin kello 9–17. Liike aikoo laajentaa aukioloaikoja keväällä. Silloin on tarkoitus olla auki myös lauantaisin kello 10–14.

Kesällä ulos tulee aidattu alue, johon tulee isompia puutarhakalusteita, kuten keinuja ja leikkimökkejä.

Turpeinen ei ole uusi yrittäjä. Hän pyörittää myös Kaajan Koneliikettä, joka toimii Onnipuodin vieressä. Turpeinen on toiminut vuonna 1956 perustetun koneliikkeen yrittäjänä vuodesta 2012 lähtien.

Turpeisella on pieni kytkös Turun vankilaan, sillä hänen isänsä on tehnyt siellä pitkän työuran. Turpeinen on itsekin ollut vankilassa kesävartijana.