Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turussa myynnissä viisi miljoonakämppää

ASUMINEN Turun halvimman ja kalleimman myyntiasunnon hintaero on noin 1,7 miljoonaa euroa.

Turun kallein julkisessa myynnissä oleva asunto löytyy tällä hetkellä Telakkarannasta, kertoo kahden suuren asuntohakupalvelun Oikotien ja Etuoven listaus.

Rivitalokohde Viimeinen Ropo 2 valmistui viime vuonna. Kaksikerroksinen kohde on 257-neliöinen, ja hintapyyntö siitä on 1,75 miljoonaa euroa. Neliöhinnaksi kohteelle muodostuu 6809 euroa. Kohde on ainoa myynnissä oleva yhdeksän asunnon kokonaisuudesta.

Mitä kaikkea rahalla sitten saa? Ainakin oman laituripaikan sekä terassinäkymät Linnanaukolla Ruissalon laitumilta aina Myllysillalle asti.

Asunnoissa on myös asuntokohtainen maalämmitys ja -viilennys sekä vesikiertoinen lattialämmitys. Huoneistoon kuuluu myös lämmin kahden auton talli.

Toiseksi kallein kohde Turussa löytyy Hirvensalon Haarlasta. Kortelantiellä sijaitsevassa kerrostaloasunnossa on pyyntinä 1,55 miljoonaa. Sillä saa 162 neliötä ja viisi huonetta kolmikerroksisen talon alakerrasta. Neliöhintaa vuonna 2012 rakennetun talon asunnolle kertyy 9567 euroa.

Ihan tusinatalosta ei ole kyse, sillä betonirakennus on kansainvälisesti palkitun arkkitehdin Pekka Mäen suunnittelema teos, ja sitä on esitelty laajasti mediassa ulkomaita myöten.

Puolentoista miljoonan hintaan Turusta yltää myös pidempään myynnissä ollut Raunistulan Virusmäentiellä sijaitseva kohde. Omakotitalokokonaisuus sisältää useita rakennuksia, ja neliöitä on kaikkiaan 622.

Miljoonakerhoon Turussa pääsee vielä kaksi muutakin kohdetta. Friskalantiellä Hirvensalossa on myynnissä 1,1 miljoonan kartano, jossa on neliöitä 500. Kupittaalle taas valmistuu kevääksi 2020 Kaivokadun uudiskohde. Neliöitä 9. kerroksen asunnossa on 130.

Oikotien ja Etuoven listauksen mukaan Turun halvin myynnissä oleva kämppä sijaitsee Talolankadulla Jäkärlässä. Listauksessa ei huomioitu asumisoikeusasuntoja.

Jäkärlän yksiöllä on hintaa 45 000, neliötä on 33. Kerrostalo on valmistunut vuonna 1986, ja lupauksena on, että suuria remontteja ei ole tulossa. Neliöhinta jää kohteessa alle 1400 euron.

Kakkosena listauksessa on niin ikään kerrostaloyksiö. Nummen Kotimäenkadulta saa 19 neliötä hintaan 49 000 euroa. Talo on vuosimallia 1930. Neliöhintaa kertyy 2578 euroa.