Turussa myynnissä viisi miljoonakämppää

ASUMINEN Turun halvimman ja kalleimman myyntiasunnon hintaero on noin 1,7 miljoonaa euroa.

Viimeinen Ropo 2 Telakkarannassa. Tomi Kangasniemi

Tomi Kangasniemi

Turun kallein julkisessa myynnissä oleva asunto löytyy tällä hetkellä Telakkarannasta, kertoo kahden suuren asuntohakupalvelun Oikotien ja Etuoven listaus.

Rivitalokohde Viimeinen Ropo 2 valmistui viime vuonna. Kaksikerroksinen kohde on 257-neliöinen, ja hintapyyntö siitä on 1,75 miljoonaa euroa. Neliöhinnaksi kohteelle muodostuu 6809 euroa. Kohde on ainoa myynnissä oleva yhdeksän asunnon kokonaisuudesta.

Mitä kaikkea rahalla sitten saa? Ainakin oman laituripaikan sekä terassinäkymät Linnanaukolla Ruissalon laitumilta aina Myllysillalle asti.

Asunnoissa on myös asuntokohtainen maalämmitys ja -viilennys sekä vesikiertoinen lattialämmitys. Huoneistoon kuuluu myös lämmin kahden auton talli.

Toiseksi kallein kohde Turussa löytyy Hirvensalon Haarlasta. Kortelantiellä sijaitsevassa kerrostaloasunnossa on pyyntinä 1,55 miljoonaa. Sillä saa 162 neliötä ja viisi huonetta kolmikerroksisen talon alakerrasta. Neliöhintaa vuonna 2012 rakennetun talon asunnolle kertyy 9567 euroa.

Ihan tusinatalosta ei ole kyse, sillä betonirakennus on kansainvälisesti palkitun arkkitehdin Pekka Mäen suunnittelema teos, ja sitä on esitelty laajasti mediassa ulkomaita myöten.

Puolentoista miljoonan hintaan Turusta yltää myös pidempään myynnissä ollut Raunistulan Virusmäentiellä sijaitseva kohde. Omakotitalokokonaisuus sisältää useita rakennuksia, ja neliöitä on kaikkiaan 622.

Miljoonakerhoon Turussa pääsee vielä kaksi muutakin kohdetta. Friskalantiellä Hirvensalossa on myynnissä 1,1 miljoonan kartano, jossa on neliöitä 500. Kupittaalle taas valmistuu kevääksi 2020 Kaivokadun uudiskohde. Neliöitä 9. kerroksen asunnossa on 130.

Oikotien ja Etuoven listauksen mukaan Turun halvin myynnissä oleva kämppä sijaitsee Talolankadulla Jäkärlässä. Listauksessa ei huomioitu asumisoikeusasuntoja.

Jäkärlän yksiöllä on hintaa 45 000, neliötä on 33. Kerrostalo on valmistunut vuonna 1986, ja lupauksena on, että suuria remontteja ei ole tulossa. Neliöhinta jää kohteessa alle 1400 euron.

Kakkosena listauksessa on niin ikään kerrostaloyksiö. Nummen Kotimäenkadulta saa 19 neliötä hintaan 49 000 euroa. Talo on vuosimallia 1930. Neliöhintaa kertyy 2578 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää