Asukas ja isännöitsijä jättivät toisistaan tutkintapyynnöt – turkulaisen taloyhtiön kiistaa selvittää nyt poliisi

Kaupunkilehti Turkulainen kertoi 15.11.2017, että Turun Ispoisissa sijaitsevassa taloyhtiössä on syntynyt riita huoltoyhtiön valinnasta. Janne Koivisto

Janne Koivisto

Turkulaisessa taloyhtiössä leimahtanut riita ei ota laantuakseen.

Kaupunkilehti Turkulainen kertoi 15.11.2017, että Ispoisissa sijaitsevassa As Oy Sompakedossa on syntynyt kiistaa isännöitsijän toiminnasta ja huoltoyhtiön valinnasta.

Osa asukkaista vaati ylimääräisen yhtiökokouksen järjestämistä. He halusivat hakea yhtiöön aluehallintovirastolta erityistä tarkastusta.

Yhtiökokous pidettiin viime viikon torstaina. Se päätti, ettei yhtiö hae erityistä tarkastusta.

Taloyhtiön ongelmat julkisuuteen nostanut asukas Petri Manssila kokee, ettei esitys saanut asianmukaista käsittelyä.

–Minun roolini korostamisella taloyhtiön hallitus pyrki asettamaan koko esityksen epäilyttävään valoon.

Manssila pitää ongelmallisena myös sitä, että kokouksessa puhetta johti hallituksen puheenjohtaja.

Manssila ei aio jättää asiaa tähän. Hän on tehnyt taloyhtiön hallituksesta ja isännöitsijästä tutkintapyynnön poliisille.

Tutkintapyyntö liittyy ylimääräisen yhtiökokouksen kokouskutsuun. Kutsussa todettiin, että ”kokouksessa käsitellään Petri Manssilan yhtiölle 14.11.2017 toimittama kirje sekä päätetään mahdollisista toimenpiteistä”.

Manssila pyysi isännöitsijää korjaamaan kutsun, koska hän oli ainoastaan kirjeen tuoja. Kirjeen oli allekirjoittanut 14 osakasta.

Korjatussa kokouskutsussa luki: ”Kokouksessa käsitellään osakkeenomistajien yhtiölle 14.11.2017 toimittama kirje sekä päätetään mahdollisista toimenpiteistä. Petri Manssila on ilmoittanut, että hänellä ei ole asian kanssa mitään tekemistä”.

Manssila pyysi poliisia selvittämään, täyttääkö taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän toiminta yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisen tunnusmerkistön.

–Minun tietoni ovat menneet ainakin sadalle sivulliselle. Minä olen pelkkä asukas tässä talossa – en osakas. Minulla pitää olla oikeus asua tässä yhtiössä anonyymina. Yhtiössä on 88 huoneistoa ja yli 100 asukasta. Nimeni on roikkunut myös porraskäytävien ilmoitustauluilla lähes pari kuukautta.

Manssila jätti jo aiemmin asiasta toimenpidepyynnön tietosuojavaltuutetun toimistolle. Toimisto lähetti osapuolille ohjauskirjeen.

Kirjeessä todetaan, että taloyhtiön asukkaat ovat lähtökohtaisesti toistensa henkilötietoihin nähden sivullisia eikä heidän ole tarpeen tietää toisten asukkaiden henkilötietoja.

Myös isännöitsijä jätti poliisille tutkintapyynnön. Hän pyysi poliisia selvittämään, rikkoiko Manssila lakia, kun tämä nauhoitti puhelun ja toisti sen hallituksen kokouksessa.

Poliisi päätti, ettei esitutkintaa aloiteta, koska asiassa ei ole syytä epäillä rikosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää