Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun polkupyöräilijät: Kaupunkipyöriä voitava käyttää Fölin kausikortilla

Turun polkupyöräilijät kannattaa kaupunkipyörien käyttöoikeuden liittämistä Fölin kausikortteihin.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta käsittelee kokouksessaan 24.1. esitystä, jonka mukaan ensi toukokuussa käyttöön tulevien Föli-fillarien käyttöoikeus kuuluisi ilman lisämaksua kaikkiin 90 päivän ja sitä pidempiin Fölin kausikortteihin. Turun polkupyöräilijät ry pitää tätä mainiona ajatuksena.

– Kaupunkipyörät ovat joukkoliikennettä, ja ne ovat parhaimmillaan juuri liityntäliikenteenä esimerkiksi busseille. Onkin siis varsin mainio ajatus antaa pidempien kausikorttien ostajille kaupunkipyörien käyttöoikeus kaupan päälle – se lisää koko joukkoliikennejärjestelmän houkuttelevuutta, kommentoi Turun polkupyöräilijöiden puheenjohtaja Antti Kosonen

Turun polkupyöräilijät haluaa kiittää kaupunkia sen aktiivisesta otteesta kaupunkipyöräjärjestelmä kehittämisessä. Föli-fillarit tukevat kaupungin tavoitetta lisätä jalankulku-, pyörä- ja joukkoliikenteen kulkutapaosuutta merkittävästi.

– Kaupungin kannattaisi laajentaa toukokuussa 34 asemalla aloittavaa järjestelmää mahdollisimman pikaisesti keskustan lisäksi myös lähiöihin. Toivomme myös naapurikuntien innostuvan Föli-fillareista - heillä on vuosi aikaa tulla mukaan, Kosonen muistuttaa.