Varsinais-Suomen vientipalkinto Biovian Oy:lle – "Yrityksen kasvu on ollut eräänlainen lumipalloefekti"

Palkinnon vastaanottivat (vas.) Jani Yömaa, Pirkko Kortteinen, Knut Ringbom ja Antti Nieminen Turun kauppakamari

Janne Koivisto

Turun kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunta on myöntänyt vuoden 2017 Varsinais-Suomen vientipalkinnon Biovian Oy:lle.

Biovian Oy on vuonna 2003 perustettu turkulainen bioteknologiayritys, joka tarjoaa asiakkailleen bioteknistenlääkeaineiden- ja valmisteiden sopimusvalmistusta, analysointia ja prosessikehitystä. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä noin 60 henkilöä. Biovian on kasvanut koko 15 vuoden olemassaolonsa ajan ja vuoden 2017 liikevaihto noussee jopa 13 miljoonaan euroon.

Biovian Oy:n liikevaihdosta noin 80 prosenttia kertyy viennistä. Yrityksen suurimmat vientimaat ovat Pohjoismaat, Iso-Britannia ja Saksa. Yritykseltä löytyy asiakkuuksia myös muun muassa Etelä-Koreasta ja Yhdysvalloista.

Biovian Oy:n toimitusjohtaja Knut Ringbomin mukaan yrityksen jalansijan luominen alalle on ollut vaativaa, mutta palkitsevaa.

– Yrityksen kasvu on ollut eräänlainen lumipalloefekti. Asiakkaiden hyvät kokemukset tuovat lisää uusia asiakkaita. Hyvät suhteet asiakkaisiin ovat vaativalla toimialalla kullanarvoisia, hän muistuttaa.

Seuraavaksi Biovian aikoo laajentaa Kupittaalla Turku Science Parkin sydämessä sijaitsevia toimitilojaan.

– Tilalaajennukset petaavat sitä, että pystymme tulevaisuudessa hoitamaan lisää projekteja samanaikaisesti. Tulemme myös rekrytoimaan lisää henkilökuntaa, Ringbom paljastaa.

Vientipalkinnon avulla Turun kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunta pyrkii nostamaan esiin kannustavia esimerkkejä varsinaissuomalaisista kansainvälisesti menestyvistä yrityksistä.

– Tärkeimmät kriteerit palkinnon saamiseen ovat viennin osuus liikevaihdosta ja viennin prosentuaalinen kasvu. Palkittavan yrityksen on myös osoitettava, että kehitys jatkuu positiivisena ja että se on oman alansa merkittävä toimija globaalilla tasolla. Biovian Oy täyttää nämä kriteerit selkeästi, Turun kauppakamarin kansainvälistymisvaliokunnan puheenjohtaja Matti Löyttyniemi sanoo.

Turun kauppakamari jakoi Varsinais-Suomen vientipalkinnon nyt kymmenettä kertaa. Aiemmin palkittuja yrityksiä ovat Bayer Oy, Vahterus Oy, Treston Oy, Trafotek Oy, Ledil Oy, Almaco Group sekä Elomatic Oy, Teleste Oy sekä Hytest Oy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu