Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Toiveita tullut päivittäin – Onnibus ottaa vuodenvaihteen jälkeen käyttöön uuden palvelun

Kimppakyytiryhmissä on yleistä varsinkin Onnibussin lippujen jälleenmyynti. Onnibussilla asiaa ei nähdä ongelmana, vaikka sitä ei käyttöehdoissa sallitakaan.

–Hyväksymme totta kai sen, että käyttämättä jäävät bussiliput voi luovuttaa eteenpäin ilman korvausta. Varsinainen jälleenmyyntikin on ongelmallista vain, jos siitä muodostuu liiketoimintaa ja verovelvollisuuksia. Näin tuskin on ja suhtaudummekin jälleenmyymistoimintaan siksi toistaiseksi suopeasti, Onnibussin kaupallinen johtaja Petteri Rantala kertoo.

Yleisin syy lippujen jälleenmyyntiin on se, että tilaajalle on tullut este matkalle osallistumiselle eikä lipun muuttaminen tai peruuttaminen ole mahdollista. Onnibussilla on työn alla lippujen muutostoiminnallisuus, joka on tarkoitus julkaista vuodenvaihteen jälkeen. Mahdollista on vain lippujen muuttaminen, ei peruuttaminen. Toiminnallisuus on maksullinen eikä erotusta mahdollisesti edullisempaan lippuun hyvitetä.

–Lipun voi muuttaa vapaasti mihin tahansa muuhun lippuun eli reitti, suunta, matkustajamäärä ja matkapäivä ovat kaikki muutettavissa.

Rantalan mukaan toiveita lippujen muutosten mahdollistamiseen tulee asiakkailta päivittäin.