Turun keskustaan avautuu talkoovoimin suuri yhteisöllinen työtila – "Luovia ihmisiä pitää tuoda yhteen"

Hub Turun yhteyskoordinaattori Artturi Elovirta on yhteisöllisen työtilan perustajajäseniä. Psykologi Oscar Damén on uusien tilojen ensimmäisiä käyttäjiä. Janne Koivisto

Janne Koivisto

Turun keskustaan remontoidaan parhaillaan uutta yhteisöllistä työtilaa.

Työtila avautuu Eerikinkatu 7:ään. Sitä ylläpitää Hub Turku ry, joka on pitänyt Brahenkadulla pop up -työtilaa.

Uudesta 750 neliömetrin yhteisöllisestä työtilasta on tarkoitus tehdä pysyvä. Se on tarkoitettu esimerkiksi opiskelijoille, yrittäjille, etätyöläisille ja freelancereille.

Hub Turun yhteyskoordinaattori Artturi Elovirta vie kierrokselle uusiin tiloihin.

Keskellä on iso tila, joka muuntuu tarpeen mukaan. Perälle on rakennettu pysyvämpiä työpisteitä niille, jotka sellaisia tarvitsevat.

Erillisissä huoneissa on muun muassa työpaja, jossa voi rakentaa prototyyppejä, ja äänitysstudio, jossa bändit voivat tehdä äänityksiä.

–Meillä hyödynnetään vahvasti jaettuja resursseja. Kaikkien ei tarvitse omistaa kaikkea, ja yhteistyön tekeminen on muutenkin miellyttävämpää, Elovirta sanoo.

Yhteisölliset työtilat ovat tavallisia maailmalla, ja niitä löytyy myös Helsingistä. Elovirran mukaan myös Turun keskusta tarvitsee ehdottomasti omansa.

–Semmoinen aikakausi, että yksin yrittämällä menestyy, on ohi. Yrittäjiä ja luovia ihmisiä pitää tuoda yhteen monialaisesti ja luoda heille mahdollisuuksia menestyä, Elovirta sanoo.

Yhteisöllisissä työtiloissa ihmiset auttavat toisiaan. Tarvittaessa ihmisiä ohjataan muualle, esimerkiksi Kupittaalla toimivaan Spark Upin yrityshautomoihin.

Elovirta sanoo, että yhteisöllinen työtila on tärkeä myös siksi, että se tuo keskustaan elämää ja modernia kaupunkikulttuuria.

Yksi uuden työtilan ensimmäisistä käyttäjistä on psykologi Oscar Damén, joka työskentelee yrittäjänä. Damén kertoo, että hän kävi tutustumassa erilaisiin toimitiloihin ja päätyi lopulta Hub Turkuun.

–Toimistohotellit vaikuttivat vähän kylmiltä. En saanut sitä fiilistä, että siellä olisi varsinaista yhteisöä, hän perustelee.

Uutta työtilaa remontoidaan noin kuukauden ajan. Toiminta pääsee täyteen vauhtiin alkuvuodesta.

Tällä hetkellä tiloissa toimii seitsemän yritystä. Elovirta arvioi, että 750 neliömetrin tiloihin mahtuu työskentelemään jopa viisikymmentä ihmistä.

–Lisää ihmisiä tarvitaan, jotta toiminta saadaan kannattavaksi.

Muokattu 20.12.2017 kello 10.49: Lisätty alla olevaan listaan Regus.

Esimerkkejä muista työtiloista

Coworking Logomo mainostaa itseään Turun ensimmäisenä aitona coworking-tilana. Työpisteen voi vuokrata vaikka vain yhdeksi kuukaudeksi.

Kenno Lounge sijaitsee Nereis Business Gardenissa. Yritys lupaa tarjota insprivoivan työympäristön, jossa työteho nousee ja tapaa muita yrittäjiä.

Kupittaalla sijaitseva Werstas tarjoaa jäsenilleen yhteisöllisen tilan ja palvelut, jotka helpottavat jokaisen siellä työskentelevän arkea.

Turun keskustassa ja Kupittaalla toimiva Regus on maailman johtava joustaviatyötiloja tarjoava yritys, jolla on Turussa neljä toimipistettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää