"Neuvoimme hankkimaan asianajajan" – Raaseporin turman kuskia kuullaan ennen joulua

Jussi Vehkasalo

Raaseporin Leksvallintiellä 26. lokakuuta sattuneessa tasoristeysonnettomuudessa toisena osapuolena olleen Masi-miehistönkuljetusajoneuvon kuljettajaa kuullaan vielä ennen joulua.

–Palaveerasimme aiemmin jutun syyttäjän kanssa, ja tulimme siihen tulokseen, että neuvomme kuljettajana toiminutta varusmiestä hankkimaan asianajajan. Tällä hänen asianajajallaan on nyt ollut muita kiireitä, eikä varusmiehen kuulemista siksikään ole vielä tehty. Kuulemisen päivämäärä on jo tiedossa, tutkinnanjohtaja, komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo.

Onnettomuudessa niin ikään loukkaantunut parikymppinen kuljettaja oli aluksi sairaalahoidossa ja sitten sairaslomalla.

Hän ehti Kantolan tiedon mukaan palata palvelukseen ennen kotiuttamispäiväänsä 14. joulukuuta.

Poliisi on kuullut jo aiemmin muita onnettomuudessa mukana olleita, ja heidän kertomansa on Kantolan mukaan vahvistanut sitä käsitystä onnettomuudesta, joka poliisilla oli jo aiemmin.

–Kuljettajana toiminutta varusmiestä epäillään neljästä kuolemantuottamuksesta ja kolmesta vammantuottamuksesta sekä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, Kantola jatkaa.

Masi-miehistönkuljetusajoneuvon ja kiskobussin eli lyhyen paikallisjunan välisessä onnettomuudessa menehtyi kolme varusmiestä ja yksi junassa matkustajana ollut henkilö.

Lisäksi onnettomuudessa oli useita loukkaantuneita. Poliisin tietojen mukaan kaikki onnettomuudessa menehtyneet henkilöt olivat Suomen kansalaisia.

Maastokuorma-auto oli Uudenmaan prikaatin komppaniaharjoituksessa.

Aiheeseen liittyvää

  1. Raaseporin turma-auton kuljettajaa epäillään rikoksesta, junamatkustaja menehtyi ehkä sairauskohtaukseen 26.10.2017 17:32

Kommentoi

Palvelut