Turkulainen Amisrekry on ainoa laatuaan Suomessa

Aki Laine ja Sanna Järvinen ovat hankkineet töitä jo kymmenille nuorille. Teemu Nurmi

Teemu Nurmi

Turussa perustettiin tämän vuoden helmikuussa Suomen ensimmäinen toisen asteen ammatillisen perustutkinnon suorittaneiden työllistämiseen erikoistunut rekrytointiyritys.

JSI Amisrekryn Sanna Järvinen muistuttaa, että yliopistoilla ja ammattikorkeakouluilla on omat rekrytointiyritykset, mutta toinen aste on ollut aikaisemmin tässä asiassa täysin paitsiossa.

– Ammatillisen koulutuksen reformi leikkaa ammatillisen koulutuksen rahoitusta. Hallitus on päättänyt leikata ammatillisesta koulutuksesta 190 miljoonaa euroa. Kouluilla ei ole välttämättä mahdollisuuksia perustaa omia rekrytointiyrityksiä, hän sanoo.

Ammatillista koulutusta tarjoavien oppilaitosten rahoitusmallikin muuttuu tulevaisuudessa. Rahoitus on pitkälti kiinni siitä, miten hyvin valmistuneet oppilaat työllistyvät omalle alalleen. Amisrekryn on tarkoitus edistää nimenomaan nuorten, ammattiin valmistuneiden työllistymistä.

Sanna Järvinen sekä Amisrekryn kaksi muuta omistajaa ovat myös opettajia Turun ammatti-instituutissa. Kolmikolla on pitkä kokemus opetustyöstä, henkilöstöhallinnosta sekä laaja kontaktiverkosto Turun alueen eri oppilaitoksiin, opettajiin ja yrityselämään.

Amisrekryssä on työskennellyt syyskuusta asti myös myyntiassistentti ja HR-assistentti Aki Laine. Laine ja muu tiimi on toistaiseksi löytänyt työpaikan yli 40 työnhakijalle monelta eri alalta monenlaisiin tehtäviin.

– Työnjohtaja, ompelija, autonasentaja, myyntisihteeri, puuseppä, kattoasentaja, työntekijöitä diagnostiikkalaitteiden kokoonpanolinjalle, sesonkityöntekijöitä autonrengasyrityksiin, Järvinen ja Laine luettelevat joitakin ammattinimikkeitä.

He kertovat, että vaikka yrityksen toiminnan pääpaino on nuorten työllistämisessä, aikoo Amisrekry tehdä tulevaisuudessa tiiviimpää yhteistyötä myös Turun ammatti-instituutin aikuiskoulutuksen kanssa.

Yritys on lisäksi laajentanut toimintaansa erilaisiin korttikoulutuksiin. Työturvallisuuskortit ja muut vastaavat kortit ovat monella alalla pakollisia ja niiden suorittaminen ja ylläpito ovat edellytyksiä työllistymiselle ja työnteolle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää