Finnairin Turun lennot vaihtuvat osittain linja-autokyytiin

Norran ATR72 Turun lentoasemalla. Jukka Parviainen

Janne Koivisto

Finnair on joutunut huoltotoimintansa resurssivajeen seurauksena korvaamaan osan Turun ja Tampereen lennoista linja-autokuljetuksilla 13. ja29.12.2017 välisenä aikana.

Finnair on kertonut vuokranneensa marraskuun ja joulukuun aikana kolme ulkopuolisen operaattorin lentokonetta lentämään kotimaan ja Euroopan lentoja. Syyksi vuokraamiseen kerrottiin huoltotoiminnan henkilöstövaje.

Ilmailualan unionilla (IAU) on meneillään ylityökielto, joka vaikuttaa Finnairin tekniikan toimintaan.

IAU:n mukaan lentoliikenteen palveluja koskevan työehtosopimuksen sopimuskausi päättyi 15. marraskuuta. Työntekijäliiton ja PALTA:n väliset neuvottelut työehtosopimuksen uudistamiseksi alkoivat jo syyskuun alussa.

IAU:n mukaan uuden sopimuksen saavuttaminen osoittautui monimutkaiseksi ja aikaa vieväksi prosessiksi. Syynä tähän ovat osapuolten toisistaan kaukana oleva näkymät toimialan tilanteesta ja vastuunkannosta.

Neuvotteluiden verkkaisen etenemisen seurauksena IAU:n jäsenet aloittivat vaiheittaisen ylityökiellon vanhan sopimuskauden päättymisen myötä ja Finnair ulkopuolisen konekapasiteetin vuokraamisen.

Turusta linja-autovuorot lähtevät Turun lentoasemalta kolme tuntia ennen alkuperäisen lennon aikataulun mukaista saapumisaikaa Helsinkiin.

Helsingistä linja-autot lähtevät 20 minuuttia normaalin aikataulun mukaisen lähtöajan jälkeen Helsinki-Vantaalta laiturilta 26. Matkustusaika on noin kaksi tuntia. Asiakkaita pyydetään tekemään lähtöselvitys kentällä ennen linja-autoon nousemista.

Finnair tiedottaa asiakkaitaan muutoksesta tekstiviestillä tai sähköpostilla ja pyytää asiakkaitaan varmistamaan, että varauksen yhteydessä annetut yhteystiedot ovat ajantasalla.

Poikkeavien järjestelyjen vuoksi Finnair tarjoaa mahdollisuuden muuttaa lentoa +/- 2 päivää alkuperäisestä lentopäivästä tai perua lennon ja saada lentolipusta takaisinmaksun.

Helsinki-Vantaan ja Turun välillä linja-autoilla korvattavat lennot

AY223 klo: 13:55-14:30 ja AY224 klo: 14:50-15:25 seuraavina päivinä: 13.12. 18.12., 20.12., 21.12., 22.12., 27.12., 28.12., 29.12.

AY225 klo: 16:15-16:50 ja AY226 klo: 17:10-17:45 seuraavina päivinä: 14.12., 15.12., 17.12., 19.12.

AY223 HEL-TKU: lennon aikataulu 13:55-14:30; bussin lähtöaika Helsingistä 14:15 ja saapuminen Turun lentoasemalle n. 16:15

AY224 TKU-HEL: lennon aikataulu 14:50-15:25; bussin lähtöaika Turusta 12:25 ja saapuminen Helsinkiin n. 14:25

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Turkulaisen ilmestyminen jää tauolle
 2. Tanssitunteja, jumppaa, teatteria – Turussa tapahtuu virtuaalisesti vaikka mitä, ja kaupungin tapahtumakalenteri kerää vinkkejä yhteen
 3. Lähikuvassa: Hissu Kytö on auttanut maahanmuuttajia Turussa pian 50 vuotta: "Skinheadeilta tuli tappouhkauksia ja sain luodin postiluukusta"
 4. Lähikuvassa: Kun kiekko lensi kaukalosta raitiovaunun katolle – legenda Timo Nummelin muistelee, millaisissa olosuhteissa pelattiin hänen lapsuudessa ja nuoruudessa
 5. Elossa 24 h -sarjassa esiintyvä turkulaislääkäri Kosti Koivisto-Kokko pelastaa vapaaehtoistyössään ihmisiä, jotka palaavat heti takaisin sotaan – "Huono muisti" suojelee työssä uupumiselta
 6. Jaanan poika ei koskaan palannut laivareissulta – Nikun katoaminen on yhä täysi mysteeri
 7. "Oli tosi kova paikka, kun tajusin, että lapsia ei tule muita kuin Pasi" – Kotimäen tilaa pyörittävälle Taikku Nurmelle tärkeintä elämässä on perhe, mutta jokaista päivää tahdittavat hevoset
 8. Burn out pysäytti nuoren Michaelan: "Kotona vain tärisin ja itkin"
 9. Moniko pesee kädet kunnolla? Turkulainen kävi yleisessä vessassa katsomassa ja tulos yllätti lääkärin
 10. Arno Kasvi: Ruissalo ei kestä tällaista rumbaa, tarvitaan toinen silta ja kauriskannan harventamista
 11. Turussa karanteenia viettävän Karita Mattilan heippalappu "meluhäiriöstä" riemastutti Twitterissä – "Äiti laittoi äsken viestiä, että joku hänen entinen työkaverinsa haluu tulla mun luo kylään välillä 14–18", nauraa twiittaaja nyt
 12. Tässä on Turun ruuhkaisin kohta – Naantalin pikatien pätkä Köydenpunojankadun ja Vakka-Suomentien välillä pitää yhä ykköstilaa, katso muut ruuhkakertymäkadut
 13. Korona peruutti ay-väen ja vasemmistopuolueiden yhteisen vappujuhlan Turussa – luvassa koronavappu netissä
 14. Anu Pentikin näyttely siirtyy kesälle 2021 – Muutoksia Turun museokeskuksen näyttelyohjelmistossa
 15. "Suurin ja karanteeniystävällisin opiskelijatapahtuma" – Turun Wappuradio tulee taas

Näytä lisää