Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukas Hradecky on Vuoden turkulainen urheilija

URHEILU Ratamoottoripyöräilijä Niko Mäkinen oli kisan suuryllättäjä.

Jalkapallon Saksan Bundesliiga-joukkue Eintracht Frankfurtin maalivahti Lukas Hradecky sai eniten ääniä Vuoden turkulainen urheilija -kisassa.

Hradecky TPS:n edustusjoukkueeseen kaudella 2008, mutta ei ehtinyt pitkään esitellä taitojaan kotikaupunkinsa seurassa, sillä nuorukainen siirtyi jo tammikuussa 2009 Tanskan Esbjergiin. Monen Tanskan vuoden jälkeen Hradecky lähti Saksaan ja Frankfurtiin. Hradecky on myös Suomen A-maajoukkueen ykkösmaalivahti.

Äänestyksessä toiseksi tuli uransa kauteen 2017 päättänyt jalkapalloilija Mikko Hyyrynen ja kolmanneksi kilvan todellinen musta hevonen, ratamoottoripyöräilijä Niko Mäkinen

Mäkinen, 24, voitti kaudella 2017 Espanjan mestaruussarjassa sekä Yamaha Challenge - että Open 1000 -luokat.

Mäkinen sanoo olevansa nyt uransa huipulla vauhdillisesti ja fyysisesti.

– Vaikka sarja onkin kansallinen niin taso tässä sarjassa on vähintäänkin yhtä kova kuin viime vuonna ajetussa EM-tasoisessa FIM CEV Repsol -sarjassa, jossa ajoin mestaruuden.

Mäkisellä ei ole vielä tiedossa, missä sarjassa hän ajaa ensi vuonna.

– Kauden 2018 suunnitelmat varmistuvat talven aikana. Näissä harrastuksissa kuviot menevät parhaan mahdollisen sopimuksen mukaan eteenpäin ja muuttujia on paljon, kuski kommentoi.

Niko Mäkisen nimi ei ole Suomessa monenkaan huulella vaikka lajilla on maassamme pitkä kulttuuri.

– Tietyissä piireissä Suomessa minut tunnetaan hyvinkin, mutta yleisesti lajin tuntemus on aika heikkoa. Saavutuksia tulee, mutta julkisuutta siihen nähden todella vähän.

Toinen yllättäjä, poolbiljardinpelaaja Kim Laaksonen, sai ääniä neljänneksi eniten. Viides oli soutaja Eeva Karppinen ja kuudentena seiväshyppääjä Wilma Murto

Turkulaiset jääkiekkoilijat eivät pärjänneet tässä äänestyksessä. Listan häntäpäässä olivat minimaalisella äänisaaliilla Mikko Koivu, Tomi Kallio, Rasmus Ristolainen ja Jasper Lindsten Nelikon välissä oli Teemu Rannikko