Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Hissu Kytö: "Naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ei pidä pitää peiton alla"

ETNO:n hyvän tahdon lähettiläs, DaisyLadies ry:n toiminnanjohtaja Hissu Kytö haluaa, että naisiin kohdistuvasta väkivallasta puhutaan avoimemmin. DaisyLadies järjesti naisiin kohdistuvasta väkivallasta Turussa seminaarin yhdessä Monika-Naiset Liiton ja NYTKIS ry:n sekä ETNO:n kanssa.

– Seminaari oli hyvin onnistunut. Meillä oli vahvat puhujat ja asiantuntevia henkilöitä paikalla. Kipeät asiat tuotiin selkeästi esille. Vaikka asiat ovat toki menneet eteenpäin, on tämä yksi iso ongelma ihmiskunnassa, tilauksen avannut Kytö muistuttaa.

– Naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ei pidä pitää peiton alla vaan sitä pitää tuoda rohkeasti esille. Minua kiinnostavat etenkin maahanmuuttajanaisten olot. Väkivalta ymmärretään eri kulttuureissa eri tavalla. Tänne tulee naisia väkivallan kulttuurista, joissa isä hakkaa tytärtään ja luullaan, että näin kuuluu olla, Kytö jatkaa.

Kytö muistuttaa, että nyt järjestetyn seminaarin kautta avautui taas ovia ja saatiin ideoita. Tarkoituksena onkin järjestää uusi tapahtuma, joka voisi olla esimerkiksi Nenäpäivän tyyppinen valistus- ja rahankeruutilaisuus. Näin valistustyö jatkuisi.

– Saimme paljon hyvää palautetta seminaarista. Puhumalla pystymme ymmärtämään toisiamme, ja ennaltaehkäisy on kaikkein parasta. Pitää muistuttaa, että väkivalta on kielletty tässä maassa, Kytö tiivistää.