Perättömien rikosepäilyjen kohteeksi joutunut Heidi Leyser-Kopra: Naamaani syljettiin ja haukuttiin varkaaksi

KOHU Turun Eläinsuojeluyhdistys paikkaa imagoaan, joka kolhiintui talousrikosepäilyjen takia. Syyttäjä päätti jättää syyttämättä.

Heidi Leyser-Kopra saa nyt jatkaa työtään ikään kuin puhtaalta pöydältä. Teija Uitto

Teemu Nurmi

Turun Eläinsuojeluyhdistys lähestyi tiistaina 5. joulukuuta yhteistyötahojaan Facebook-päivityksellä, jossa se toivoi kumppaneiltaan tukea nyt, kun yhdistyksen entisiä hallituksen jäseniä koskenut talousrikosepäily päättyi siihen, että syyttäjä teki syyttämättäjättämispäätöksen. Lähes kaksi vuotta jatkunut tutkinta aiheutti kovan kolauksen eläinsuojelutyön maineelle, puheenjohtaja Taru Säteri kirjoittaa Facebook-päivityksessä.

– Osa yhteistyökumppaneistamme on joutunut lopettamaan yhteistyön kanssamme, sillä huonon maineen saanut yhdistys ei ole markkinoinnin vuoksi hyvä yhteistyötaho, Säteri sanoo.

Turun Eläinsuojeluyhdistyksen eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyser-Kopra kertoo, että yhdistykselle koitunut vahinko oli kaikkiaan kymmeniä tuhansia euroja.

– Menetimme Kissa vieköön -keräyksen, joka on aina järjestetty lokakuussa eläinten viikolla sekä rahankeräysluvan, jonka uusimisen käsittelyn poliisi ymmärrettävästikin keskeytti, Leyser-Kopra toteaa.

Hän on kokenut henkilökohtaisellakin tasolla erittäin ikäviä asioita. Leyser-Kopra kirjoitti marraskuun lopussa Facebook-statuksessaan, että on jupakan aikana menettänyt osan ystävistään.

Eläinsuojeluvalvoja kertoo Turkulaiselle, että ei uskaltanut edes liikkua missään julkisilla paikoilla, koska pelkäsi ihmisten reaktioita.

– Käydessäni kaupassa eräs ihminen sylki naamaani ja haukkui varkaaksi.

Turun Eläinsuojeluyhdistys muistuttaa, että pahiten menneestä ovat kärsineet eläimet. Yhdistys toivookin, että toimintaan saataisiin mukaan yhteistyökumppanien lisäksi vapaaehtoistyöntekijöitä.

Tukeminen näkyy jo käytännössä. Yhdistys julkaisi torstaina 7.12. Facebookissa kuvia, joissa näkyy sille viime päivinä lahjoitettujen ruokien ja eläintarvikkeiden määrä. "Sanat eivät yksinkertaisesti riitä kertomaan, mitä tukenne toiminnallemme ja eläimille merkitsee", päivityksessä kiitettiin

– Olen myös äärimmäisen onnellinen siitä, miten paljon Facebookiin on perustettu kannatus- ja kannattajaryhmiämme, Heidi Leyser-Kopra iloitsee.

Kommentoi

Palvelut